De vraag

HOE VERLEIDEN WE DE DOELGROEP OM HET EVENT TE BEZOEKEN?

De opdrachtgever

MARGRIET WINTER FAIR

Margriet Winter Fair is het grootste winterfeest van Nederland. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat in 2019 voor de negentiende keer is gehouden. Sinds 2017 is het event verhuisd van de vertrouwde thuisbasis Jaarbeurs Utrecht naar de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Een gewaagde stap. Arthur & Brent werd destijds gevraagd om een promofilm te maken waarin de natuurlijke verbinding met de stad ‘s-Hertogenbosch zichtbaar is. Het werd een film dat het gevoel van Margriet Winter Fair verbond aan het gevoel van deze bourgondische stad. Voor editie 2019 hebben we 6  filmpjes ontwikkeld die de potentiële bezoekers verleiden om het event te bezoeken. 

ONZE AANPAK.

Voor de eerste film hebben we ingespeeld op hoe trots de Bosschenaren op de eigen stad zijn. De kenmerken gastvrij, bourgondisch, met elkaar en genieten stonden daarbij centraal. Deze kenmerken passen één op één op de waarden die Margriet Winter Fair als basis gebruikt om het event op te bouwen. Voor editie 2019 hebben we samen met Smart Media Productions 6 filmpjes ontwikkeld die inspelen op de achterliggende redenen van een bezoek aan Margriet Winter Fair. Daarbij gaat het om die kleine geluksmomenten die je samen met vriendin, dochter of moeder beleeft. 

Openingsfilm

De promofilm viel in de smaak bij de organisatie van de Margriet Winter Fair. De film is gebruikt tijdens de opening, die door burgemeester Jack Mikkers van ‘s-Hertogenbosch werd gedaan.  

Vervolg 2018 & 2019

Voor editie 2018 & 2019 werd Arthur & Brent gevraagd om het merk via film te activeren. Margriet Winter Fair zit vooral in die kleine momenten die het meer dan waard maken om het event te bezoeken. Deze momenten van klein geluk werden in de filmpjes in beeld gebracht. 

Een film die raakt

Tijd investeren in de aanloop naar de filmdag is van levensbelang. Wat is het doel, wie is de doelgroep en welke boodschap wil je gaan vertellen. Het maken van het juiste storyboard helpt de filmmakers om de beelden te schieten die raken.