Adverteren op Google en daarbuiten!

Campagnes die je doelgroep raken, overtuigen en uiteindelijk converteren. Dat zijn de campagnes die jouw merk verdient, of verdien je er nog niks aan?

Zoekmachine adverteren preview

De voordelen van Google Ads

Bereik jouw ideale klant op het moment dat zij het uitkomt. Of die nu zoekt op Google, rond surft op een nieuwswebsite of een video kijkt op YouTube. Met een slimme Google Ads strategie trek jij die potentiële klant naar jouw website! 

 • Ongekend groot bereik; Google, Display Netwerk en YouTube
 • Benader jouw doelgroep wanneer het hun uitkomt
 • Totale controle over budget, targeting en uitingen
 • Gebruik het slimme AI-algoritme van Google
 • Websitebezoekers van hogere kwaliteit 
 • Verbeter je ROI door betere meetbaarheid

Onze succesvolle Google Ads cases

Start met de gratis Google Ads quickscan!

Jij zet Google Ads al in? Heb jij grip op jouw campagnes of ligt het beheer bij een bureau? Weet jij wat je CPA is of het vertoningspercentage bij je doelgroep? Ontdek het met de quickscan!

 • Welke zoekwoorden genereren de meeste klikken en conversies?
 • Wat is je click-through-rate(CTR) en conversieratio
 • Worden de laatste best practices toegepast?
 • Wat zijn je kosten per lead/bestelling?
 • Wat is je Return-On-Ad-Spend (ROAS)?
 • Maak je gebruik van juiste targeting?

Laat Google Ads voor je werken!

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om jouw merk online te promoten en meer klanten te bereiken, dan is Google Ads een krachtige tool die je niet kunt negeren. Met Google Ads kun je gerichte advertenties maken en deze tonen aan mensen die al op zoek zijn naar de producten of diensten die jij aanbiedt. 

Dit stelt je in staat om jouw merk op een effectieve manier te promoten en je online aanwezigheid te vergroten, terwijl je tegelijkertijd potentiële klanten bereikt op het moment dat ze actief op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt. 

Door Google Ads slim in te zetten, kun je je merknaam prominent in beeld brengen en je onderscheiden van de concurrentie.

Hoeveel moet ik investeren in Google Ads om resultaten te zien?

Het bedrag dat je moet investeren in Google Ads is afhankelijk van vele factoren; jouw specifieke doelen, de concurrentie binnen jouw branche en de gewenste doelgroep met daarbij de zoekvolumes. Wij beginnen altijd met een klein budget en bouwen dit geleiden op naar mate de resultaten dit toelaten. Hierdoor is het niet een investering maar verdient het zich direct terug in leads, bestellingen of aanvragen.

Hoe kan ik de prestaties van mijn Google Ads-campagnes meten en analyseren?

Google Ads biedt verschillende rapportage- en analyse hulpmiddelen, zoals Google Analytics en Google Ads-rapporten, om de prestaties van campagnes te meten en te analyseren. Het instellen van conversietracking en het bijhouden van belangrijke statistieken zoals klikfrequentie en conversieratio's is ook belangrijk; wij kunnen je daar allemaal bij helpen.

Wat is het verschil tussen zoekadvertenties en displayadvertenties op Google Ads?

manier waarop ze worden weergegeven en aan wie ze worden getoond.

Zoekadvertenties worden weergegeven wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren op Google. De advertenties worden weergegeven bovenaan of onderaan de zoekresultatenpagina en worden gemarkeerd als advertenties. Zoekadvertenties worden weergegeven op basis van de zoekwoorden die je target en je betaalt alleen wanneer gebruikers klikken op de advertentie. Dit type advertentie is gericht op het vastleggen van gebruikers op het moment dat ze actief op zoek zijn naar wat jij aanbiedt.

Displayadvertenties worden daarentegen weergegeven op websites en apps die deel uitmaken van het Google Display Netwerk, zoals nieuws websites of blogs. Deze advertenties kunnen bestaan uit afbeeldingen, video's en tekst en worden weergegeven op basis van de interesses en demografische gegevens van de gebruikers.

Displayadvertenties zijn gericht op het bereiken van gebruikers die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw product of service, maar zijn niet actief op zoek naar het specifieke onderwerp.

Kortom, zoekadvertenties zijn gericht op actieve zoekopdrachten, terwijl displayadvertenties gericht zijn op interesses en demografie van gebruikers.

Kan ik de prestaties van mijn Google Ads-campagnes vergelijken met die van mijn concurrenten?

Ja, je kunt de prestaties van jouw Google Ads-campagnes vergelijken met die van je concurrenten door middel van benchmarkrapporten.

Deze rapporten bieden inzicht in hoe jouw campagnes presteren ten opzichte van de gemiddelde prestaties in jouw industrie. Je kunt benchmarkrapporten gebruiken om te zien hoe jouw advertentie-uitgaven zich verhouden tot de gemiddelde kosten per klik (CPC), click-through rate (CTR) en conversieratio in jouw branche. 

Op basis van deze inzichten kun je beslissen welke aspecten van jouw campagnes moeten worden verbeterd om jouw prestaties te verbeteren en zo een voorsprong te behalen op je concurrenten.

Kan ik Google Ads gebruiken om mijn lokale bedrijf te promoten?

Ja, Google Ads is een effectieve manier om een lokaal bedrijf te promoten. Met Google Ads kun je advertenties weergeven aan mensen die op zoek zijn naar jouw producten of diensten in jouw regio. 

Je kunt jouw advertenties targeten op basis van locatie, zodat ze alleen worden weergegeven aan mensen binnen een specifieke straal of stad. Daarnaast biedt Google Ads de mogelijkheid om lokale extensies toe te voegen aan jouw advertenties. Hiermee kunnen potentiële klanten jouw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en een routebeschrijving naar jouw bedrijf rechtstreeks in de advertentie zien. Dit kan leiden tot een hogere click-through rate en meer fysieke bezoeken aan jouw bedrijf.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Google Ads en andere advertentieplatforms, zoals Microsoft Ads?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen Google Ads en andere advertentieplatforms, zoals Microsoft Ads (voorheen bekend als Bing Ads). Hieronder staan de belangrijkste verschillen opgesomd: 

 • Bereik: Google Ads is het grootste advertentieplatform ter wereld, met een enorm bereik van miljarden dagelijkse zoekopdrachten. Microsoft Ads heeft aanzienlijk minder bereik, maar kan toch een aanzienlijk publiek bereiken met de 10-15% marktaandeel die Bing heeft.
 • Demografie: Google Ads heeft over het algemeen een jonger en breder publiek dan Microsoft Ads. Microsoft Ads richt zich meer op oudere gebruikers en de zakelijke markt.
 • Advertentieformaat: Google Ads ondersteunt een breed scala aan advertentieformaten, waaronder tekstadvertenties, displayadvertenties, videoadvertenties en shoppingadvertenties. Microsoft Ads ondersteunt vergelijkbare advertentieformaten, maar heeft minder opties voor shoppingadvertenties.
 • Kostprijs: De kosten per klik op Google Ads kunnen hoger zijn dan op Microsoft Ads, omdat er meer concurrentie is op Google. Dit kan echter ook leiden tot meer verkeer en conversies voor jouw advertenties.
 • Integratie: Google Ads is volledig geïntegreerd met andere Google-producten, zoals Google Analytics en Google Merchant Center, terwijl Microsoft Ads minder integratiemogelijkheden biedt.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen Google Ads en Microsoft Ads af van jouw specifieke zakelijke doelen en het publiek dat je wilt bereiken. Het kan het beste zijn om beide platforms te testen en te zien welke betere resultaten oplevert voor jouw bedrijf. 

Ben jij een Non-profitorganisatie?

Als non-profitorganisatie is het van cruciaal belang om zoveel mogelijk aandacht te genereren voor je merk en missie. Dit kan echter een uitdaging zijn als je over beperkte middelen beschikt. Gelukkig biedt Google een uniek programma aan voor non-profitorganisaties, genaamd Google Grants. Dit programma biedt gratis advertentietegoed aan non-profitorganisaties om te adverteren op Google en zo hun doelgroep te bereiken.

Google Partner

Als Google Partner hebben wij de expertise en vaardigheden om jouw Google Ads campagnes naar een hoger niveau te tillen. 

Door met ons samen te werken, heb je toegang tot de nieuwste Google Ads technologieën en best practices die wij als Google Partner kunnen bieden.

Wij zorgen ervoor dat jouw advertenties op de meest effectieve manier worden beheerd en geoptimaliseerd, waardoor je meer verkeer, meer leads en meer omzet kunt genereren.

Daarnaast bieden wij ook ondersteuning en advies op maat om je te helpen bij het behalen van jouw doelen en het maximaliseren van jouw ROI.  zie hoe jouw Google Ads campagnes exponentieel groeien.

Google Partner 2024
Lars Wonnink Staand

Wil jij ook slimme campagnes? Start vandaag nog met adverteren!

Bel Lars 06 53 720 716 of Stuur een e-mail