Zoekmachine adverteren – altijd bovenaan staan! 

Wees zichtbaar op het moment dat jouw doelgroep zoekt. Hiermee genereer je direct verkeer naar jouw website en vergroot je de naamsbekendheid van jouw merk!

Nieuwe preview advertentie in zoekmachine

De voordelen van zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren (SEA) biedt verschillende voordelen voor jouw bedrijf of organisatie. Maakt jouw organisatie al optimaal gebruik van slimme search campagnes?

 • Direct bovenaan zichtbaar
 • Zeer gerichte targeting mogelijkheden
 • Meetbare en aantoonbare resultaten
 • Flexibiliteit en controle op je budget
 • Ondersteunend aan SEO

Onze succesvolle zoekmachine adverteren cases

Start met de gratis SEA Quickscan

Adverteren in de zoekmachines werkt, dat is al lang bewezen. Maar dan moet je het natuurlijk wel op de juiste manier doen. Ontdek het met de quickscan! 

 • Ben jij wel zichtbaar op de juiste zoektermen?
 • Haal jij het maximale uit je budget?
 • Sta jij altijd boven je concurrent?
 • Maak je gebruik van de recente best practices
 • Zijn je advertenties overtuigend genoeg?
 • Wat zijn de gemiddelde kosten per conversie?

Zoekmachine adverteren

Op het moment dat je nog een kleine Search campagne hebt, kun je hem zelf opzetten en bijsturen. Maar er komt een dag waarop je hulp van buiten nodig hebt. Dan kan je jouw Search Advertising (SEA) campagnes uitbesteden aan ons. Wij weten precies wat er allemaal speelt op dat gebied en we hebben de ervaring waarmee we jouw campagne kunnen optimaliseren. 

Wij helpen je om je Google Ads of Microsoft Ads zo in te richten dat ze je ​een groeiend rendement opleveren. Met advertenties die precies passen bij wat je doelgroep zoekt. Dat is toch wat je wilt?

Wat is zoekmachine adverteren (SEA)?

Zoekmachine adverteren (SEA) is een vorm van online adverteren waarbij adverteerders hun advertenties laten verschijnen in zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Als adverteerder betaal je voor het weergeven van jouw advertenties wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren die overeenkomen met de zoekwoorden waarop je advertenties zijn gericht.

Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Adverteerders selecteren zoekwoorden en maken advertenties die overeenkomen met die zoekwoorden. Wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren die overeenkomen met jouw gekozen zoekwoorden, worden je advertenties weergegeven boven of onder de organische zoekresultaten. Je betaalt voor elke klik op jouw advertentie.

Wat zijn de voordelen van zoekmachine adverteren?

De voordelen van zoekmachine adverteren zijn onder andere het genereren van direct verkeer naar je website, het vergroten van jouw zichtbaarheid in zoekresultaten, het richten op specifieke doelgroepen, het meten van de prestaties van jouw advertenties en het snel kunnen aanpassen van je advertenties om betere resultaten te behalen.

Welke zoekmachines kan ik gebruiken voor zoekmachine adverteren?

De belangrijkste zoekmachines voor zoekmachine adverteren zijn Google en Bing. Google is veruit de grootste en meest populaire zoekmachine voor zoekmachine adverteren. Om te adverteren in Google zal je gebruik moeten maken van het advertentieplatform Google Ads. Als je op Bing wilt adverteren dien je het advertentieplatform van Microsoft te gebruiken, Microsoft Ads. Als je gebruik maakt van het partnernetwerk van Microsoft, zal je ook adverteren op de zoekmachine Yahoo!

Hoe maak ik effectieve zoekmachine advertenties?

Effectieve zoekmachine advertenties bevatten relevante en aantrekkelijke koppen, beschrijvingen en call-to-actions, gebruiken relevante zoekwoorden en landingspagina's, en zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Hoeveel kost zoekmachine adverteren?

De kosten van zoekmachine adverteren variëren afhankelijk van de concurrentie van zoekwoorden, de advertentiepositie, de advertentie kwaliteit en het dagbudget. Adverteerders betalen meestal per klik op hun advertentie (CPC).

Hoe meet ik de effectiviteit van mijn zoekmachine advertenties?

De effectiviteit van jouw zoekmachine advertenties worden gemeten door middel van statistieken zoals klikken, vertoningen, klikfrequentie (CTR), kosten per klik (CPC), conversies en rendement op advertentie-uitgaven (ROAS).

Hoe kan ik mijn zoekmachine advertenties optimaliseren?

Zoekmachine advertenties kun je optimaliseren door je zoekwoorden, biedingen, advertenties en landingspagina's te optimaliseren, A/B-tests uit te voeren en de prestaties van jouw advertenties te volgen en te meten.

Wat zijn de verschillen tussen zoekmachine adverteren en zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachine adverteren (SEA) is het betaald weergeven van advertenties in zoekmachines, terwijl zoekmachine optimalisatie (SEO) het optimaliseren van website-inhoud en -structuur is om organische (niet-betaalde) zoekresultaten te verbeteren.

Kan ik zoekmachine adverteren zelf doen, of moet ik een specialist inhuren?

Het is mogelijk om zoekmachine adverteren zelf te doen, maar het kan wel uitdagend zijn, vooral als je niet bekend bent met het platform en de beste praktijken. Een specialist inhuren kan daarom een slimme keuze zijn, vooral als je geen tijd of expertise hebt om het zelf te doen.

Er zijn verschillende voordelen van het inhuren van een zoekmachine adverteren specialist zoals Arthur & Brent. Hieronder zijn enkele van de voordelen:

 • Ervaring: een specialist heeft vaak meer ervaring dan een beginner en weet wat wel en niet werkt in zoekmachine adverteren. Dit kan resulteren in efficiëntere en effectievere advertentiecampagnes.
 • Tijdbesparing: zoekmachine adverteren kan tijdrovend zijn, vooral als je nog niet bekend bent met het platform. Een specialist kan deze taak van je overnemen, zodat je je kunt richten op andere aspecten van je bedrijf.
 • Kostenbesparing: een specialist kan je helpen om je advertentiebudget effectief te gebruiken, waardoor je geld kunt besparen op irrelevante klikken en vertoningen.
 • Resultaten: een specialist heeft als doel om de beste resultaten te behalen en kan daarom campagnes optimaliseren om een hogere ROI te behalen.
 • Analyse: een specialist kan de gegevens van de campagne analyseren en deze gebruiken om toekomstige campagnes te optimaliseren.

Google Partner & Microsoft Advertising Partner

Waarom zou je je zoekmachine advertentie (SEA) campagnes zelf beheren als je het ook aan de experts kunt overlaten? Wij zijn een gecertificeerd Google Partner en Microsoft Advertising Partner, en we hebben de kennis en ervaring om jouw campagnes naar een hoger niveau te tillen. Als partner hebben we uitgebreide toegang tot de nieuwste trends, tools en strategieën van deze zoekmachines, waardoor we de best mogelijke resultaten kunnen behalen voor onze klanten. Laat ons jouw SEA campagnes beheren en profiteer van ons bewezen succes in het optimaliseren van advertentieprestaties en het verbeteren van de ROI van onze klanten.

Google Partner en Microsoft Advertising partner 2024

Klant aan het woord

Dankzij het Google Grants programma is ons zichtbaarheid aanzienlijk gegroeid. Wij kunnen nu onze passie voor design aan een veel groter publiek overbrengen!

Maan Leo — Design Museum Den Bosch

Welke zoekmachines zijn er? En welke kan je op adverteren?

Er zijn verschillende zoekmachines beschikbaar in Nederland, maar de meest gebruikte zoekmachine is Google, met een marktaandeel van meer dan 95%. Andere zoekmachines die worden gebruikt in Nederland zijn onder andere Bing, Yahoo en DuckDuckGo.

Als het gaat om adverteren, biedt Google de meest uitgebreide en populaire advertentieplatformen, namelijk Google Ads. Met Google Ads kun je advertenties weergeven in de zoekresultaten van Google, evenals op websites die zijn aangesloten bij het Google Display Network. Naast Google Ads kun je ook adverteren op Bing via Microsoft Advertising.

Hoewel Bing een kleiner marktaandeel heeft dan Google in Nederland, kan adverteren op Bing nuttig zijn om een breder publiek te bereiken en mogelijk lagere kosten per klik te hebben. DuckDuckGo heeft geen eigen advertentieplatform. Het is daarom helaas niet mogelijk om op deze zoekmachine te adverteren.

Heeft jouw bedrijf of merk moeite om online vindbaar te zijn en potentiële klanten aan te trekken? Dan kan zoekmachine adverteren de oplossing zijn die je nodig hebt!

Zoekmachine adverteren is een krachtig middel om jouw bedrijf of merk online te promoten. Het is echter ook een complexe en tijdrovende activiteit die veel kennis en ervaring vereist om effectief te zijn. Wij bieden een volledig scala aan diensten op het gebied van zoekmachine adverteren, waaronder strategieontwikkeling, campagnebeheer, advertentiecreatie en continue optimalisatie.

Dus, wil jij écht rendement uit je SEA campagnes? Vraag de gratis Quickscan aan of neem direct contact met ons op. 

Lars Wonnink Staand

Nu starten met zoekmachine adverteren? Lars vertelt je er graag meer over!

Bel Lars 06 53 720 716 of Stuur een e-mail