Wervingscampagnes voor HR Professionals

Wil jij als organisatie meer kandidaten werven voor jouw openstaande vacatures? Of is de kwaliteit van de sollicitanten niet voldoende? Start dan met slimme wervingscampagnes!

De voordelen van wervingscampagnes

Zet jij wervingscampagnes nog niet in voor het aantrekken van getalenteerde medewerkers? Met slimme wervingsstrategieën breng je jouw vacature bij dé ideale kandidaat!  

 • Aantrekken van getalenteerde medewerkers
 • Vergroten van naamsbekendheid
 • Wervingskosten worden verminderd
 • Versterken van je employer brand
 • Zowel actief als latent werkzoekenden bereiken

Onze succesvolle wervingscampagne cases

Solliciteer voor de gratis wervingscampagne scan

Zet jij al wervingscampagnes in om nieuwe collega’s aan te trekken? Maar krijg je die vacatures niet gevuld? Ontdek het dan met de scan!

 • Hoe zit het met de online zichtbaarheid van je organisatie?
 • Op welke platformen worden je vacatures uitgezet?
 • Raken je vacatureteksten de potentiële kandidaat?
 • Is je organisatie overtuigend en onderscheidend genoeg?
 • Is je recruitmentproces efficiënt én effectief?
 • Wat zijn de gemiddelde kosten per sollicitant?
Kitty Wilgers Staand

Start morgen nog met sterke wervingscampagnes!

Bel Kitty 06 21 83 85 60 of Stuur een e-mail

Werk aan jouw wervingscampagnes

Een wervingscampagne is een slimme manier om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande functies binnen een organisatie. Het doel van zo'n campagne is om via gerichte advertenties, promoties en andere wervingsmethoden de perfecte kandidaat te vinden voor de openstaande vacatures. 

Er zijn verschillende manieren om een wervingscampagne vorm te geven, afhankelijk van de behoeften van de organisatie en de vereisten van de functies. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat vacatures op vacaturesites geplaatst worden, gedeeld worden via sociale media of verstuurd worden via werkaanbod-e-mails. Andere methoden kunnen zijn het gebruik van referrals, het organiseren van wervingsbeurzen of het benaderen van specifieke groepen kandidaten. 

Om een succesvolle wervingscampagne te ontwikkelen is het belangrijk om effectieve vacaturebeschrijvingen te schrijven, de juiste wervingskanalen te kiezen en kandidaten te screenen en interviewen. Het doel is niet alleen om kandidaten aan te trekken, maar vooral om de meest geschikte kandidaat te vinden voor de openstaande functie binnen de organisatie.

Wat zijn de beste wervingskanalen om te gebruiken?

Dit is een veelvoorkomende vraag omdat het belangrijk is om de juiste kanalen te gebruiken om potentiële werknemers te bereiken. Enkele populaire wervingskanalen zijn sociale media, jobboards, recruitmentbureaus, referral programma's en eigen websites.

Hoe kan ik mijn vacatures aantrekkelijker maken?

Het aantrekkelijker maken van vacatures is essentieel om getalenteerde kandidaten aan te trekken. Een effectieve manier om vacatures aantrekkelijker te maken is door de juiste taal te gebruiken en duidelijke omschrijvingen te geven van de functie en het bedrijf.

Hoe kan ik mijn wervingscampagne het beste meten?

Het meten van het succes van een wervingscampagne is belangrijk om te weten welke kanalen het meest effectief zijn en welke aanpassingen gemaakt moeten worden voor de in de huidige campagne en campagnes in de toekomst. Het meten kan bijvoorbeeld door het bijhouden van het aantal sollicitanten, de kwaliteit van de sollicitanten en de kosten per hire. Zorg dat je hiervoor van tevoren doelen vaststelt, zodat je kan kijken of deze doelen behaald worden.

Hoe kan ik de kandidaat ervaring verbeteren?

Een positieve kandidaatervaring is belangrijk om de reputatie van het bedrijf te behouden en om een ​​potentiële kandidaat aan te moedigen om in de toekomst te solliciteren. Er zijn verschillende manieren om de kandidaatervaring te verbeteren, zoals een snelle en transparante communicatie, het geven van duidelijke feedback en het bieden van een vriendelijke en gastvrije omgeving. Zorg ook voor een positieve kandidaatervaring voor kandidaten die de baan niet toegewezen krijgen.

Hoe kan ik een succesvolle employer branding strategie opzetten?

Een sterke employer branding strategie is essentieel om getalenteerde kandidaten aan te trekken. Om een succesvolle employer branding strategie op te zetten is het belangrijk om te begrijpen wat de waarden en cultuur van de organisatie zijn en deze te communiceren via verschillende kanalen, zoals sociale media en het bedrijfsprofiel op jobboards. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een positieve ervaring voor zowel sollicitanten als medewerkers.

Wat is het verschil tussen een wervingscampagne en jobmarketing?

Wervingscampagnes en jobmarketing worden als termen vaak door elkaar gebruikt. Het is echter niet hetzelfde.

Een wervingscampagne richt zich op het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten voor vacatures binnen een organisatie. Het doel is om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande functies door middel van gerichte advertenties, promoties en andere wervingsmethoden. Dit proces omvat vaak het opstellen van gedetailleerde vacaturebeschrijvingen, het selecteren van de juiste wervingskanalen, het screenen van kandidaten en het interviewen van sollicitanten.

Jobmarketing is meer gericht op het promoten van specifieke vacatures binnen een organisatie. Het doel van jobmarketing is om de juiste kandidaten te vinden voor de openstaande functies en hen te overtuigen om te solliciteren. Dit kan gebeuren door middel van advertenties op vacaturesites, sociale media, e-mailcampagnes en andere wervingsactiviteiten.

Kortom, jobmarketing richt zich op het promoten van specifieke vacatures, terwijl wervingscampagne het bredere proces hieromheen is.

Is het tijd voor een wervingscampagne?

Een wervingscampagne kan worden opgezet wanneer een organisatie openstaande vacatures heeft en niet voldoende geschikte kandidaten kan vinden via de gebruikelijke wervingsmethoden, zoals jobmarketing via het plaatsen van vacatures op vacaturesites en het gebruik van referrals. 

Andere redenen om een wervingscampagne op te zetten zijn bijvoorbeeld een toename van de vraag naar bepaalde functies binnen de organisatie, waarbij bijvoorbeeld een interne pool van kandidaten die geschikt zijn voor bepaalde functies ontbreekt, of een uitbreiding van de organisatie en het creëren van nieuwe functies.

Daarnaast is het opzetten van een wervingscampagne een goede manier om diversiteit en inclusiviteit in de wervingspool aan te trekken.

Over het algemeen kan een wervingscampagne dus worden opgezet wanneer de organisatie de behoefte heeft om een groter aantal, betere kwaliteit of meer diverse kandidaten aan te trekken voor openstaande vacatures.

Conclusie

Het aantrekken van de beste talenten voor jouw organisatie is cruciaal voor succes. Met onze professionele wervingscampagnes vind je de juiste kandidaten voor elke functie. Onze uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt stelt ons in staat om de beste kandidaten te vinden, zelfs in de meest competitieve sectoren. We zetten de nieuwste technologieën in om jouw wervingscampagne te optimaliseren en de resultaten te maximaliseren.

Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we de behoeften van jouw organisatie begrijpen en dat we kandidaten vinden die perfect passen bij de bedrijfscultuur. Kies voor ons en ontdek hoe we jouw wervingscampagne naar een hoger niveau kunnen tillen.

Kitty Wilgers Staand

Start morgen nog met sterke wervingscampagnes!

Bel Kitty 06 21 83 85 60 of Stuur een e-mail