Instagram adverteren, zoek je doelgroep op

Wil jij als organisatie jouw ideale klant op Instagram bereiken met ijzersterke advertenties? Start dan met Instagram adverteren!

De voordelen van Instagram adverteren

Zet jij Instagram adverteren nog niet in voor het bereiken van je doelgroep? Met slimme strategieën én goede targeting breng je jouw boodschap bij dé ideale klant!  

 • Doelgroep zeer specifiek targeten
 • Vergroten van merkbekendheid
 • Meetbaarheid geeft waardevolle inzichten
 • Aantrekken van meer verkeer naar je website
 • Zowel huidige als potentiële klanten bereiken

Onze succesvolle Instagram adverteren cases

Start met de gratis Instagram adverteren quickscan!

Zet jij al Instagram advertenties in? Maar weet je niet hoe ze presteren of waar je verbeterpunten liggen? Ontdek het met onze quickscan!

 • Welke advertentiegroepen genereren de meeste klikken en conversies? 
 • Raken je advertentieteksten en visuals de potentiële klant?
 • Vindt er interactie plaats op je advertentiemateriaal?
 • Is je organisatie overtuigend en onderscheidend genoeg
 • Wat zijn de gemiddelde kosten per conversie?
 • Maak je gebruik van aangepaste conversies/doelen?

Aan de slag met Instagram ads

Bij Instagram-adverteren gaat het om het promoten van producten of diensten via advertenties op het Instagram-platform. Je kunt verschillende soorten advertenties plaatsen, waaronder foto's, video's, carrousels en stories (verhalen) advertenties, om je doelgroep te bereiken en te engageren.

Om effectief te zijn bij Instagram-adverteren, moet je rekening houden met verschillende factoren, waaronder je doelgroep, je advertentie-inhoud, je targeting-strategieën, het biedingsproces en de analyse van de resultaten. Het is belangrijk dat je de juiste doelgroep selecteert en advertenties maakt die aantrekkelijk en relevant zijn voor die doelgroep. Denk er daarnaast aan om je advertenties te optimaliseren voor verschillende apparaten en formaten en zorg ervoor dat je advertenties voldoen aan de richtlijnen van Instagram.

Daarnaast moet je je biedstrategieën en advertentiebudgetten beheren om ervoor te zorgen dat je een goede ROI behaalt voor je advertentie-uitgaven. Het meten en analyseren van de resultaten van advertentiecampagnes is ook belangrijk om inzicht te krijgen in de prestaties van advertenties en om campagnes te optimaliseren voor betere resultaten. Kortom, Instagram-adverteren gaat om het effectief bereiken en engageren van de juiste doelgroep via advertenties op het Instagram-platform.

Onze werkwijze is altijd vanuit het totaalplaatje. Wij kijken altijd vanuit strategische benadering waarbij jij als bedrijf verschillende marketingtechnieken en kanalen inzet om je te onderscheiden van concurrenten en de aandacht van toekomstige én huidige klanten te pakken.

Hoe maak ik een Instagram-advertentie?

Om een Instagram-advertentie te maken, moet je een Instagram-bedrijfsprofiel hebben en naar de advertentiemanager gaan. Van daaruit kun je het doel van je advertentie kiezen, het advertentiebudget instellen, het doelpubliek selecteren en de inhoud van de advertentie maken.

Hoeveel kost adverteren op Instagram?

De kosten van Instagram-adverteren variëren afhankelijk van het doel van de advertentie, de doelgroep, de gekozen advertentiemodus en het totale advertentiebudget.

Hoe kan ik de effectiviteit van mijn Instagram-advertenties meten?

Je kunt de effectiviteit van je Instagram-advertenties meten door de statistieken te bekijken die Instagram biedt, zoals het aantal vertoningen, de klikfrequentie, de conversies en de kosten per klik.

Welke soorten Instagram-advertenties zijn er beschikbaar?

Instagram biedt verschillende soorten advertenties, waaronder beeldadvertenties, videoadvertenties, carrouseladvertenties, Instagram-verhalenadvertenties en advertenties in de verkenningsfunctie. Deze advertenties zijn te zien op verschillende plekken binnen het Instagram platform, zoals de stories (verhalen), reels, tijdlijn en ontdekpagina.

Hoe kan ik mijn doelgroep effectief targeten met Instagram-advertenties?

Je kunt je doelgroep effectief targeten met Instagram-advertenties door de juiste targetingopties te selecteren, zoals locatie, demografie, interesses en gedrag. Het is belangrijk om de interesses en behoeften van je doelgroep te kennen én te begrijpen en hierop in te spelen met je advertentie-inhoud.

Focus op de visual

Instagram is een visueel platform, wat betekent dat het ideaal is voor het adverteren van producten die visueel aantrekkelijk zijn, zoals mode, voedsel en reizen. Maar ook andere producten en diensten kun je goed promoten. Je advertenties moeten visueel aantrekkelijk zijn én de aandacht trekken tussen de stroom van visuele content. Advertenties moeten aantrekkelijk en relevant zijn voor de doelgroep om effectief te zijn. Als de inhoud van de advertentie niet van hoge kwaliteit is of niet overtuigend genoeg is, kan dit leiden tot slechte resultaten. Zorg dus dat je afbeelding of video er op een positieve manier uitspringt!

Instagram advertentie van HAP Oost Brabant

Bericht promoten of advertentie opstellen

Als je al op Instagram post, heb je waarschijnlijk al de optie “Bericht promoten” gezien. Dit is niet hetzelfde als een advertentie maken. Het belangrijkste verschil tussen een bericht promoten en een advertentie op Instagram is de mate van controle en aanpasbaarheid van de advertentie. Bij het promoten van een bericht op Instagram promoot je een bestaand bericht op je eigen Instagram-profiel en kun je slechts een aantal basisopties instellen, zoals doelgroep en budget. Je hebt echter beperkte controle over de opmaak, het ontwerp en de functies van de advertentie.

Bij het maken van een advertentie op Instagram heb je meer controle over het ontwerp, de targeting en het doel van de advertentie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende advertentie-indelingen, zoals carrousel, enkele afbeelding, video of stories (verhalen). Daarnaast kun je de advertentie zelf ontwerpen en aanpassen met de gewenste afbeeldingen, video's en tekst. Verder heb je de mogelijkheid om uitgebreide targetingopties in te stellen, zoals interesses, gedrag en demografische gegevens.

Het grootste voordeel van een advertentie op Instagram ten opzichte van het promoten van een bericht is dus dat je meer controle hebt over de creatieve elementen van de advertentie en uitgebreidere targetingopties kunt gebruiken. Dit kan helpen bij het verbeteren van de prestaties van de advertentie en het bereiken van specifieke doelgroepen.

Targeting, targeting, targeting

We blijven het benadrukken: targeting in Instagram adverteren is essentieel. Als je targeting niet effectief is, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van je advertenties, zoals lage click-through-rates (CTR), hoge kosten per klik (CPC) en slechte conversieratio's. Dit is natuurlijk enorm zonde!

Gelukkig biedt Instagram adverteren geavanceerde targetingopties waarmee je specifieke doelgroepen kunt targeten op basis van locatie, demografie, interesses en gedrag. Dit maakt je advertenties veel effectiever dan advertenties op andere platforms.

Bovendien kun je gebruikmaken van nog geavanceerdere targetingopties, zoals lookalike-doelgroepen en retargeting. Met lookalike-doelgroepen, ook wel vergelijkbare doelgroepen genoemd, kun je jouw advertenties tonen aan mensen die vergelijkbaar zijn met je huidige klanten. Met retargeting of remarketing kun je mensen bereiken die eerder interesse hebben getoond in jouw producten of diensten. Dit zijn bijvoorbeeld internetgebruikers die jouw website hebben bezocht, maar nog geen product of dienst hebben afgenomen.

Aan de slag!

Ontdek de kracht van Instagram-adverteren en boost jouw merk naar nieuwe hoogten! Vergroot je bereik, verhoog je engagement en genereer meer leads met onze effectieve advertentieoplossingen. Bereik de juiste doelgroep met visueel aantrekkelijke advertenties op het meest populaire social media-platform van dit moment. Onze deskundige tips en trucs zorgen ervoor dat je het meeste uit je advertentie-uitgaven haalt en de ROI van je campagnes maximaliseert. Maak vandaag nog een verschil en til jouw Instagram-marketingstrategie naar een hoger niveau!

Lars Wonnink Staand

Zoek ook jouw doelgroep op!

Bel Lars 06 53 720 716 of Stuur een e-mail