Geef je communicatie vleugels

Je weet welke doelen je wil bereiken, wie je aan wil spreken, wat de juiste boodschap is en hoe je dat wil overbrengen. Door je merk consistent en consequent op de juiste manier uit te dragen, bouw je aan een onderscheidend merkimago.

Van strategie naar uitvoering

De medewerkers van een bedrijf zijn belangrijke ambassadeurs. Dat is de reden dat communicatie (bijna) altijd intern begint. Je eerste doelgroep zijn je collega’s of medewerkers.

Als er een nieuw merk wordt gebouwd of een (her)positionering wordt gepland, wordt dit nog belangrijker. Dan zijn de mensen in je organisatie een belangrijke succesfactor in het veranderproces. 

Tegelijkertijd kan een goed getimede externe campagne er ook voor zorgen dat de organisatie is beweging komt. Het zorgt het voor trots en positiviteit. Ook bij die sceptische medewerker en de medewerker die niet van veranderingen houdt. 

Strategie eerst

Je communicatiestrategie is een krachtig instrument om je doelen te bereiken.  In een goede communicatiestrategie leg je het volgende vast:

Wat draagt communicatie bij?

De ambitie

Hoe meet je of je op de juiste weg bent?

De aanpak op hoofdlijnen

Doelgericht, maar flexibel

Werkgeversmerk en arbeidsmarkt- communicatie

Arbeidscommunicatie en het werkgeversmerk zijn niet hetzelfde. Elke organisatie is een werkgeversmerk of je daar bewust aandacht aan hebt besteed of niet. Een werkgeversmerk of employer brand is in feite de reputatie die als bedrijf hebt opgebouwd vanuit je bedrijfscultuur, gedeelde kernwaarden en ambitie. Je werkgeversmerk is daarmee even belangrijk voor huidige werknemers als voor toekomstige werknemers. Met arbeidsmarktcommunicatie of jobmarketing wordt communicatie richting potentiële medewerkers bedoeld, de arbeidsmarkt. Een sterk merk heeft fans, die over het merk praten en het positief uitdragen. Daar kan geen wervingscampagne tegenop. 

Onze succesverhalen

Kitty Wilgers

Kan jouw communicatiestrategie ook beter? Neem contact op met Kitty

Bel Kitty 06 218 385 60 of Stuur een e-mail