Gratis advertentietegoed voor Microsoft Ads! 

Wil jij als non-profitorganisatie gratis adverteren op Bing? Dat kan met het ‘Microsoft Ads for Social Impact’-programma! Meld je vandaag nog aan!

De voordelen van Microsoft Nonprofit

Zet je non-profitorganisatie in de spotlight! Gebruik het gratis advertentiebudget in om bovenin de zoekresultaten van Bing te komen. En geef jouw missie en maatschappelijk doel de erkenning die het verdient!

 • Maatschappelijke betrokkenheid vergroten
 • Versterken van je missie & merkpositie
 • Vergroten van je online zichtbaarheid
 • Betere vindbaarheid in de zoekresultaten
 • Genereer meer donaties, vrijwilligers of omzet

Onze succesvolle Microsoft Ads for Social Impact cases

Start met de gratis Microsoft Ads quickscan!

Dus jij maakt al gebruik van Microsoft Ads for Social Impact? Weet jij zeker dat jouw gratis advertentiebudget goed ingezet wordt? Of zie jij nog geen donaties of vrijwilligers binnenkomen? Ontdek het met de quickscan!

 • Welke zoekwoorden genereren de meeste klikken en conversies?
 • Wat is je vertoningspercentage?
 • Sta jij écht altijd boven je concurrenten?
 • Hoeveel levert het gratis advertentiebudget op?
 • Maak je gebruik van de juiste targeting?
  Worden de laatste best practices toegepast?

Sociaal verantwoord adverteren met Microsoft Ads!

Als non-profitorganisatie is het van cruciaal belang om jouw merk te promoten en je boodschap te verspreiden naar een zo groot mogelijk publiek. 

Een effectieve manier om jouw merk te promoten is door gebruik te maken van online marketing. Hierbij kan Microsoft Ads for Social Impact een waardevol hulpmiddel zijn. Met dit programma kunnen non-profitorganisaties gratis advertentietegoed krijgen om hun boodschap op verschillende advertentieplatforms van Microsoft te promoten.

Wie komt in aanmerking voor het gratis advertentietegoed van Microsoft Ads for Social Impact?

Om in aanmerking te komen voor het programma, moeten organisaties voldoen aan de vereisten van Microsoft Ads for Social Impact, zoals het hebben van een Microsoft Advertising-account en het verstrekken van bewijs van hun status als non-profitorganisatie of organisatie met sociale impact. 

Om te controelren of jouw organisatie geregistreerd staat met een SBBI of ANBI status, kan via de Belastingdienst-website.

Uiteraard moeten organisaties zich ook houden aan de programmavoorwaarden, zoals het gebruik van de advertentietegoeden voor specifieke doeleinden die gerelateerd zijn aan hun missie en het niet doorverkopen of overdragen van het advertentietegoed aan derden.

Hoe kan ik me aanmelden voor het Microsoft Ads for Social Impact-programma?

Wanneer jouw organisatie voldoet aan de voorwaarden en dus in aanmerking komt voor het programma, kan jij je aanmelden via de Microsoft Nonprofit website.

Helaas is het voor nu niet mogelijk om je aan te melden voor het Ads for Social Impact-programma. Nieuwe aanmeldingen zijn voor onbekende tijd gepauzeerd. Het is wel mogelijk om je voor een nieuwsbrief aan te melden zodat jij een notificatie krijgt wanneer de inschrijving weer open is.

Hoeveel gratis advertentietegoed kan ik krijgen via Microsoft Ads for Social Impact?

Elk account krijgt een maandelijks advertentiebudget van $3.000. Dit is dus aanzienlijk minder ten opzichte van het Google Ad Grants-programma. Daar krijgen organisaties $10.000 per account!

Welke platforms kan ik gebruiken met Microsoft Ads for Social Impact?

Met Microsoft Ads for Social Impact kun je gebruikmaken van verschillende advertentie platforms die eigendom zijn van Microsoft, waaronder: 

 • Microsoft Zoeknetwerk: Bing, Yahoo, AOL.
 • Microsoft Audience Network: Outlook.com, MSN, Microsoft Edge, Ecosia.

Het is helaas niet mogelijk om gratis te adverteren op LinkedIn of Xbox-platform, wat ook onderdelen is van Microsoft.

Wat zijn de verschillen met Google Ad Grants?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de Microsoft Grants en de Google Grants voor non-profitorganisaties.

 • Microsoft staat het gebruik van zowel zoekadvertenties als display-advertenties toe, terwijl Google Grants alleen zoekadvertenties toestaat.
 • Er is geen secundaire veiling voor de Microsoft Grants-advertenties, wat betekent dat ze concurreren met betaalde advertenties. Bij de Google Grant is er wel een secundaire veiling voor Grants-accounts.
 • Het subsidiebedrag voor de Microsoft Social Impact Grant is $3.000 per maand, terwijl dit bij de Google Grant $10.000 per maand is.
 • Andere zoekmachines; met Microsoft Ads adverteer je op Bing, Yahoo, AOL, Outlook.com, MSN, Microsoft Edge en Ecosia. Dus niet op Google of haar zoekpartners.
 • Bij Microsoft Ads mag je wel op single keywords adverteren, terwijl dit bij de Google Grant niet kan en je altijd op longtail keywords mag adverteren.
 • Er is geen minimale CTR-vereiste van 5% voor de Microsoft Social Impact Grant, terwijl dit bij de Google Grant wel het geval is.

Controleer zelf jouw Microsoft Ads account!

Wil jij er zeker van zijn dat jouw Microsoft Ads account optimaal presteert en je het maximale rendement haalt uit je advertentiebudget? Download dan nu onze handige checklist! Met deze checklist kun je jouw account eenvoudig controleren en ervoor zorgen dat je geen belangrijke instellingen over het hoofd ziet. Of je nu net begint met adverteren op Microsoft Ads of al een ervaren adverteerder bent, onze checklist is geschikt voor iedereen die het meeste uit zijn Microsoft Ads-account wil halen. Wacht niet langer en download nu onze gratis checklist om jouw Microsoft Ads-account te optimaliseren!

Google heeft ook een Nonprofit-programma!

Ben jij op zoek naar nog een manier om meer bezoekers naar jouw non-profit website te leiden zonder hiervoor te hoeven betalen? Dan is het Nonprofit-programma van Google, genaamd Google Ad Grants, iets voor jou! Met Google Ad Grants kun je tot wel $10.000 per maand aan advertentiebudget ontvangen om jouw organisatie te promoten via Google Ads. Hierdoor kun je meer mensen bereiken, je naamsbekendheid vergroten en donaties of vrijwilligerswerving stimuleren.

Waar wacht je nog op? Ontdek nu hoe Google Ad Grants jouw non-profitorganisatie kan helpen groeien!

Conclusie

Wil jij als non-profitorganisatie profiteren van de voordelen van het Microsoft Ads for Social Impact-programma? Wij als Microsoft Advertising Partner kunnen je hierbij helpen! Als partner van Microsoft hebben wij de expertise en ervaring om jouw organisatie te helpen bij het aanvragen en beheren van je Microsoft Ads-account.

Wij zorgen ervoor dat je advertenties effectief worden ingezet en dat je het maximale rendement haalt uit je advertentiebudget. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen om jouw organisatie te laten groeien en bloeien met behulp van het Microsoft Ads for Social Impact-programma.

Lars Wonnink Staand

Onze professionals helpen we je op weg!

Bel Lars 06 53 72 07 16 of Stuur een e-mail