Positionering - blink uit met je merk

Krachtig. Overtuigend. Prikkelend. Een sterk merk laat zien waarin je uniek bent.

De voordelen van een goede positionering

Een positionering veranderen vraagt een lange adem, waarbij je steeds stappen in de gewenste richting blijft zetten. Met een goede strategie zorg je ervoor dat je koers houdt en meebeweegt wanneer dat nodig is. 

  • Een unieke identiteit met onderscheidend vermogen
  • Consistente communicatie, zowel intern als extern
  • Vertrouwen opbouwen bij je klanten met merkambassadeurs
  • Sterke merken kunnen zichzelf beter prijzen
  • Gemakkelijker herkend door consumenten.

Onze succesvolle positionering cases

Marcel Ploegmakers Staand

Stel met ons je identiteit scherp en boek de resultaten die je voor ogen hebt.

Bel Marcel 06 535 928 78 of Stuur een e-mail

Positioneer jouw merk met een uit-de-startblokken sessie

Wil jij je positionering vaststellen of je huidige positionering verbeteren? En weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan een uit-de-startblokken sessie aan!

  • Wat zijn de kernwaarden van je bedrijf en hoe komen die tot leven?
  • Wat zijn de belangrijkste voordelen en waarde die je merk biedt aan de doelgroep?
  • Is je organisatie overtuigend en onderscheidend genoeg?
  • Wat zijn de belangrijkste boodschappen die je wil overbrengen over je merk?

Onderscheid je van de rest

Het opbouwen van een sterk merk met een verrassende en onderscheidende positionering vergt tijd, consistentie en aandacht. Het kan echter aanzienlijke voordelen opleveren, zoals het aantrekken van nieuwe klanten, het vergroten van klantloyaliteit en het behalen van jouw organisatiedoelen.

Wat is positionering en waarom is het belangrijk?

Positionering verwijst naar de manier waarop een merk, product of organisatie wordt waargenomen en gepositioneerd in de gedachten van de doelgroep ten opzichte van concurrenten. Het is belangrijk omdat het helpt om je te onderscheiden van de concurrentie, gerichte communicatie mogelijk te maken, klantvoorkeur en loyaliteit op te bouwen, prijsdifferentiatie mogelijk te maken en een langdurig concurrentievoordeel te behalen.

Hoe kan ik mijn organisatie effectief positioneren?

Om jouw organisatie effectief te positioneren, moet je jouw doelgroep grondig onderzoeken, jouw unieke waardepropositie definiëren, de concurrentie begrijpen, een consistente merkidentiteit creëren, effectief communiceren en leveren op jouw beloften.

Hoe kan ik mijn positionering evalueren en aanpassen?

Je kunt jouw positionering evalueren en aanpassen door feedback van jouw doelgroep te verzamelen, concurrentiegedrag en markttrends te analyseren, de prestaties van jouw merk te beoordelen, eventuele hiaten of inconsistenties te identificeren en jouw positionering aan te passen op basis van verzamelde inzichten. 

Wat zijn de belangrijkste elementen van een succesvolle positioneringsstrategie?

De belangrijkste elementen van een succesvolle positioneringsstrategie omvatten het definiëren van een unieke waardepropositie, het begrijpen van de doelgroep, het creëren van een consistente merkidentiteit, het ontwikkelen van effectieve communicatie en het leveren van een positieve klantervaring.

Hoe lang duurt het voordat positionering resultaten oplevert?

De tijd die nodig is om resultaten te zien na het implementeren van een nieuwe positionering kan variëren. Positionering is een langetermijnstrategie en het kan enige tijd duren voordat de gewenste resultaten zichtbaar worden. Consistentie, geduld en voortdurende evaluatie zijn belangrijk bij het behalen van positieve resultaten.

Wat is het belang van een krachtige (her)positionering?

Met een sterk merk bereik je doelen. Maak jouw organisatie aantrekkelijk met een verrassende en onderscheidende positionering. Positionering is belangrijk om verschillende redenen. 

Zo helpt een scherpe positionering je om je te onderscheiden van andere merken of concurrenten. Het maakt duidelijk waarom jouw merk anders en beter is dan anderen, en waarom klanten voor jou zouden moeten kiezen. Bovendien kan een sterke positionering kan leiden tot een grotere klantvoorkeur en loyaliteit. Wanneer consumenten een duidelijk beeld hebben van wat jouw merk vertegenwoordigt en hoe het zich onderscheidt, kunnen ze een emotionele band opbouwen en een voorkeur ontwikkelen voor jouw merk boven andere alternatieven.

Door middel van positionering kun je een duurzaam concurrentievoordeel opbouwen. Het creëren van een sterke merkidentiteit en reputatie die resoneren met jouw doelgroep, maakt het moeilijker voor concurrenten om jouw positie te evenaren.

Daarnaast helpt een heldere positionering helpt bij het bepalen van de juiste communicatieboodschappen en -kanalen om de gewenste doelgroep effectief te bereiken. Door te weten hoe je wilt worden gepositioneerd, kun je jouw marketing- en communicatiestrategieën afstemmen op de behoeften en voorkeuren van jouw doelgroep. 

Kortom, positionering helpt bij het opbouwen van een duidelijk en onderscheidend beeld van jouw merk in de markt, waardoor het gemakkelijker wordt om klanten aan te trekken, hun loyaliteit te behouden en jouw organisatiedoelen te bereiken. 

Marcel Ploegmakers Staand

Is jouw merk al duidelijk en onderscheidend?

Bel Marcel 06 535 928 78 of Stuur een e-mail

Dit is het traject

Identiteit

Je merkidentiteit is de basis van je corporate story en strategie. Een fundament dat niet verbaast, maar wel verrast.

Strategie

Bepaal de strategie en houd vervolgens je koers vast. We stellen interne en externe doelen op en bekijken hoe we die samen bereiken.

Eventueel: Herpositionering

Herpositioneer je bedrijf om beter aan te sluiten bij de veranderende behoefte van je organisatie of de markt. Wij helpen je met om een succesvolle herpositionering neer te zetten.

Waar ligt onze expertise?

Zorgsector

In de zorgsector heb jij baat bij een sterk merk. Zo werf en behoud jij de juiste professionals. Het maakt jou als zorgorganisatie onderscheidend.

Woningcorporaties

Je merk is als een fundering voor woningcorporaties. Draag uit waar je voor staat richting werknemers, stakeholders, samenwerkingspartner en huurders. Onderstreep je maatschappelijke bijdrage.

Business-to-business

Met een sterk merk kiezen opdrachtgevers voor jou. Trekt de juiste doelgroep én werknemers aan. Je creëert voorkeur en zorgt voor meer omzet.

Cultuursector

Een sterk merk geeft jouw organisatie een sterke positie. Het maakt jouw organisatie en je bijdrage aan de maatschappij zichtbaarder. Want als jouw verhaal klopt, klopt jouw rol.

Fusie- en overname (herpositionering)

Twee bedrijfsculturen die samen één moeten worden, succesvol bij elkaar brengen. Bereik het met een nieuw merk. Met een merk waar draagvlak voor is. Creëer een gezamenlijke identiteit en breng je nieuwe merk tot leven.

Wij bedenken geen positionering: wij worden tijdelijke collega's die jullie helpen om jullie merk onderscheidend, relevant en geloofwaardig te positioneren. Stel met ons je identiteit scherp en boek de resultaten die je voor ogen hebt. 

team Arthur & Brent
Marcel Ploegmakers Staand

Wij helpen je graag met jouw (her)positionering.

Bel Marcel 06 535 928 78 of Stuur een e-mail