$10.000 staat voor je klaar!

Wil je als non-profitorganisatie adverteren op Google? Dat kan! Een museum, stichting of een andere organisatie zonder winstoogmerk mag Google Ad Grants aanvragen.

De voordelen van Google Ad Grants

Het Google Ad Grants budget van $10.000 is een cadeautje van Google voor non-profitorganisaties, zodat non-profitorganisaties ook een eerlijke kans krijgen om traffic te trekken uit de zoekmachine. Ook al hebben ze niet de budgetten die commerciële partijen hebben. 

 • Gratis advertentiebudget van $10.000 per maand
 • Dezelfde middelen als elke adverteerder
 • Adverteer met gerichte advertenties, op het juiste moment
 • Een betere vindbaarheid in de zoekresultaten
 • Genereer meer donaties, vrijwilligers of omzet

Onze succesvolle Google Ad Grants cases

Start met de gratis Google Ad Grants quickscan!

Dus jij maakt al gebruik van het Google Ad Grants programma? Maar wordt het budget nu wel goed besteed? Zie jij bijvoorbeeld al (meer) donaties, vrijwilligers of tickets binnenkomen? Ontdek het met de quickscan!

 • Welke zoekwoorden genereren de meeste klikken en conversies?
 • Wat is je vertoningspercentage?
 • Sta jij écht altijd boven je concurrenten?
 • Hoeveel levert het gratis advertentiebudget op?
 • Maak je gebruik van de juiste targeting?
 • Worden de laatste best practices toegepast? 

Haal het maximale uit je Google Ad Grants!

Als non-profitorganisatie is het van cruciaal belang om de aandacht te trekken van het publiek en de betrokkenheid bij jouw missie te vergroten. 

Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door gebruik te maken van digitale marketing. Met de groeiende populariteit van online zoeken en winkelen, kan jouw non-profitorganisatie geen kans missen om online aanwezig te zijn. 

Google Ad Grants is een programma dat non-profitorganisaties gratis advertentietegoed biedt om hun online aanwezigheid te vergroten en meer verkeer naar hun website te genereren. 

Door het gebruik van Google Ad Grants kan je jouw merk versterken en de zichtbaarheid van jouw organisatie vergroten, terwijl je tegelijkertijd jouw boodschap verspreidt en meer betrokkenheid van het publiek creëert. 

Met de juiste aanpak kan Google Ad Grants jouw merk op de kaart zetten en je missie versterken.

Wat is Google Ad Grants en hoe werkt het?

Google Ad Grants is een programma van Google dat non-profitorganisaties in staat stelt om gratis online advertentietegoed te ontvangen. Het programma biedt tot $10.000 per maand aan advertentietegoed om non-profitorganisaties te helpen hun boodschap te verspreiden, hun merkbekendheid te vergroten en meer verkeer naar hun website te genereren. 

Het doel van Google Ad Grants is om non-profitorganisaties te ondersteunen bij het bereiken van hun doelstellingen door middel van online adverteren, en zo hun bereik en impact te vergroten.

Wie komt in aanmerking voor het Google Ad Grants-programma?

Om in aanmerking te komen voor het Google Ad Grants-programma, moet een organisatie aan bepaalde vereisten voldoen, waaronder:

 • Een actieve non-profit status hebben: de organisatie moet geregistreerd zijn als een non-profitorganisatie. Je kan je ANBI-status controleren op de website van de belastingdienst, controleer het hier: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/anbi-status-controleren 
 • Gevestigd zijn in een van de landen waar het programma beschikbaar is: Google Ad Grants is beschikbaar in meer dan 50 landen over de hele wereld, dus controleer de beschikbaarheid voor het land waar jouw organisatie is ingeschreven.
 • Een geldige website hebben: de organisatie moet een website hebben die voldoet aan de richtlijnen van Google Ad Grants.
 • Geen winstoogmerk hebben: de organisatie moet geen winstoogmerk hebben en haar doelstellingen moeten gericht zijn op het algemeen welzijn van de samenleving.
 • Voldoen aan de programmabeleid regels: de organisatie moet voldoen aan de programmabeleid regels van Google Ad Grants, waaronder het verbod op het adverteren van commerciële producten en diensten, en het handhaven van een hoge kwaliteit van de advertenties.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat het Google Ad Grants-programma niet beschikbaar is voor overheidsinstellingen of academische instellingen, en dat organisaties die al gebruikmaken van Google Ads of andere Google-diensten mogelijk niet in aanmerking komen voor het programma.

Kijk op de website van Google voor de meest recente voorwaardes van dit programma: https://www.google.com/intl/nl/nonprofits/eligibility/ .

Welke soorten advertenties kan ik maken met Google Ad Grants?

Het Google Ad Grants budget kan alleen ingezet worden voor tekstadvertenties. Het is dus niet mogelijk om display campagnes of YouTube ads te financieren met het Google Ad Grants budget. Voor YouTube heeft Google ook een eigen non-profitprogramma beschikbaar. 

Ook zijn er andere beperkingen zoals het zoeknetwerk; je mag alleen adverteren in de zoekmachine van Google, dus niet andere zoekpartners van Google.

Welke beperkingen zijn er bij het gebruik van Google Ad Grants?

Er zijn beperkingen voor Google Ad Grants, hierbij enkele voorbeelden:

 • Beperkt advertentiebudget: Google Ad Grants biedt een advertentiebudget van maximaal $10.000 per maand, wat voor sommige organisaties misschien niet voldoende is om hun doelstellingen te bereiken. Het is belangrijk om te begrijpen dat het budget niet kan worden opgespaard en dat het elke maand opnieuw wordt vastgesteld.
 • Advertentiepositie: advertenties die worden weergegeven met behulp van Google Ad Grants verschijnen onder de betaalde zoekresultaten en kunnen ook minder zichtbaar zijn dan de betaalde advertenties. Dit kan invloed hebben op de prestaties van de advertenties en kan leiden tot minder klikken.
 • Campagne beperkingen: er zijn enkele beperkingen voor de campagnes die worden uitgevoerd met behulp van Google Ad Grants. Zo mag je bijvoorbeeld geen campagnes uitvoeren voor commerciële producten of diensten, mag je geen geld vragen voor de inhoud van je website en mag je geen campagnes uitvoeren voor politieke of religieuze organisaties.
 • Kwaliteitseisen: om in aanmerking te blijven voor het Google Ad Grants-programma, moet je voldoen aan de kwaliteitseisen van Google. Dit omvat onder andere het behouden van een goede klikfrequentie (CTR) en het zorgen voor hoge kwaliteit van de advertenties. Als je niet voldoet aan deze eisen, kan jouw account worden opgeschort of zelfs worden beëindigd.

Het is belangrijk om deze beperkingen in gedachten te houden bij het gebruik van Google Ad Grants. Door rekening te houden met deze beperkingen en deze te gebruiken als richtlijnen, kun je echter nog steeds effectieve advertentiecampagnes uitvoeren om jouw non-profitorganisatie te promoten.

Controleer zelf jouw Google Ad Grants!

Wil je er zeker van zijn dat jouw non-profitorganisatie het meeste uit Google Ad Grants haalt? Download dan nu onze gratis checklist waarmee je jouw account kunt controleren en optimaliseren! Door onze checklist te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw account voldoet aan de kwaliteitseisen van Google en kun je meer verkeer naar jouw website leiden. Bovendien zijn al onze tips en trucs speciaal ontworpen voor non-profitorganisaties zoals die van jou. Aarzel niet en download onze checklist nu!

Microsoft heeft ook een Grants-programma!

Ontdek hoe jouw non-profitorganisatie kan profiteren van het Microsoft Ads for Social Impact-programma! Dit programma biedt non-profitorganisaties en organisaties met sociale impact gratis advertentietegoed op verschillende Microsoft-advertentie platforms, waaronder Bing, Yahoo, AOL, Outlook, MSN en Microsoft Edge! Hiermee kun je jouw organisatie op de kaart zetten, meer naamsbekendheid krijgen en gerichte doelgroepen bereiken. Door deel te nemen aan dit programma kun je jouw boodschap verder uitdragen en donateurs aantrekken, wat kan leiden tot meer impact voor jouw missie. Ontdek nu hoe Microsoft Ads for Social Impact jouw non-profitorganisatie kan helpen groeien! 

Ben je geïnteresseerd in het non-profitprogramma van Google, Google Ad Grants? Of heb je al een Ad Grants-account en wil je het beheren en optimaliseren voor betere resultaten? Wij zijn een gecertificeerde Google Partner en kunnen je helpen! Ons team van experts heeft uitgebreide kennis en ervaring met Google Ad Grants en kan je helpen bij het opzetten, beheren en optimaliseren van jouw Ad Grants-account. Of je nu hulp nodig hebt bij het maken van effectieve advertenties, het identificeren van de juiste zoekwoorden of het bijhouden van jouw prestaties, wij kunnen je helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij het behalen van jouw doelen met Google Ad Grants! 

Lars Wonnink Staand

Lars vertelt je graag alles over de mogelijkheden van Google Ad Grants

Bel Lars 06 53 720 716 of Stuur een e-mail