Facebook Ads
Bereik je doelgroep 
op Facebook.

Wil jij als organisatie jouw ideale klant op Facebook bereiken met ijzersterke advertenties? Start dan met Facebook adverteren!

Facebook Ads advertentie

De voordelen van Facebook adverteren

Zet jij Facebook adverteren nog niet in voor het bereiken van je doelgroep? Met slimme strategieën én goede targeting breng je jouw boodschap bij dé ideale klant!   

 • Doelgroep zeer specifiek targeten
 • Bereiken van een groot gebruikersbestand
 • Meetbaarheid geeft waardevolle inzichten
 • Genereren van meer conversies
 • Zowel huidige als potentiële klanten bereiken

Onze succesvolle Facebook adverteren cases

Start met de gratis Facebook adverteren quickscan!

Zet jij al Facebook advertenties in? Maar weet je niet hoe ze presteren of waar je verbeterpunten liggen? Ontdek het met onze quickscan! 

 • Welke advertentiegroepen genereren de meeste klikken en conversies? 
 • Raken je advertentieteksten de potentiële klant?
 • Vindt er interactie plaats op je advertentiemateriaal?
 • Is je organisatie overtuigend en onderscheidend genoeg
 • Wat zijn de gemiddelde kosten per conversie?
 • Maak je gebruik van aangepaste conversies/doelen?

Aan de slag met Facebook ads

Bij Facebook adverteren gaat het erom om je producten, diensten, merken of inhoud aan de juiste doelgroep te presenteren op Facebook. Facebook advertenties kunnen worden aangepast op basis van verschillende doelen, zoals het vergroten van merkbekendheid, het stimuleren van betrokkenheid bij het publiek of het genereren van verkeer naar een website of webshop. Je kunt verschillende advertentieformaten gebruiken, waaronder afbeeldingen, video's, carrouseladvertenties en dynamische productadvertenties. Deze kunnen op verschillende plekken binnen het Facebook-platform getoond worden, zoals de tijdlijn, stories en Facebook Marketplace.

Het succes van Facebook advertenties hangt af van verschillende factoren, zoals targeting, creatieve kwaliteit, biedingen en budget, en landingspagina-ervaring. Je moet je doelgroep nauwkeurig bepalen om ervoor te zorgen dat je advertenties worden getoond aan mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je aanbod. Het is ook belangrijk om aantrekkelijke, goed ontworpen advertenties te maken die de aandacht trekken van de doelgroep en deze op een relevante manier aanspreken.

Onze werkwijze is altijd vanuit het totaalplaatje. Wij kijken altijd vanuit strategische benadering waarbij jij als bedrijf verschillende marketingtechnieken en kanalen inzet om je te onderscheiden van concurrenten en de aandacht van toekomstige én huidige klanten te pakken.

Hoeveel kost Facebook adverteren?

De kosten van Facebook adverteren variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je doelgroep(en), advertentietype, concurrentie en biedingsstrategie. Je kunt een dagelijks of totaalbudget instellen voor jouw advertenties en Facebook zal jouw advertenties tonen totdat je budget is bereikt.

Hoe target ik mijn doelgroep op Facebook?

Facebook biedt een breed scala aan targetingopties waarmee je je doelgroep kunt specificeren op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en meer. Je kunt je targeting nog verder verfijnen door middel van aangepaste doelgroepen, retargeting en lookalike doelgroepen.

Welk advertentieformaat moet ik gebruiken op Facebook?

Facebook biedt verschillende advertentieformaten, waaronder afbeeldingsadvertenties, videoadvertenties, carrouseladvertenties, diavoorstellingadvertenties en meer. Welk formaat je moet gebruiken, hangt af van je doelen en het type inhoud dat je wilt delen. Wij denken graag met je mee!

Hoe meet ik de prestaties van mijn Facebook advertenties?

Je kunt de prestaties van je Facebook advertenties meten door middel van de Facebook Ads Manager. Hier kun je statistieken bekijken zoals bereik, klikfrequentie, conversies en meer. Je kunt deze gegevens gebruiken om je advertenties te optimaliseren en te verbeteren. Vergelijk bijvoorbeeld de prestaties van verschillende doelgroepen of verschillende types content.

Hoe maak ik effectieve Facebook advertenties?

Effectieve Facebook advertenties bevatten meestal boeiende inhoud, aantrekkelijke visuals, duidelijke calls-to-action en relevante targeting. Het is belangrijk om je advertenties te testen en te optimaliseren om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Je kunt ook gebruik maken van A/B-testing om verschillende elementen van je advertenties te testen en te verbeteren.

Targeting, targeting, targeting

We blijven het benadrukken: targeting in Facebook adverteren is essentieel. Zorg ervoor dat je van tevoren weet wie je precies wil bereiken. Facebook biedt hierin veel mogelijkheden. 

Facebook verzamelt veel gegevens van haar gebruikers. Deze kunnen worden ingezet met Facebook advertenties. Je kunt je doelgroep zeer specifiek targeten op basis van demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht en taal. Daarnaast kun je ze targeten op interesses, gedrag en meer. Zo kun je ook targeten op een geografische locatie, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen of de mensen er moeten wonen of reizen in het gebied. Dit maakt je advertenties veel effectiever maken dan advertenties op andere platforms.

Daarnaast kun je gebruik maken van geavanceerde targetingopties, zoals lookalike-doelgroepen en retargeting. Met lookalike-doelgroepen, ook wel vergelijkbare doelgroepen, kun je je advertenties laten tonen aan mensen die vergelijkbaar zijn met je bestaande klanten. Met retargeting of remarketing kan je mensen bereiken die eerder interesse hebben getoond in je producten of diensten. Dit zijn bijvoorbeeld internetgebruikers die eerder je website bezocht hebben, maar geen product of dienst hebben afgenomen. 

Ineffectieve targeting heeft grote, negatieve gevolgen voor de prestaties van je advertenties zoals lage click-through-rates (CTR), hoge kosten per klik (CPC) en slechte conversieratio's. Hartstikke zonde dus!

Doelstellingen

Bij het opzetten van een Facebook advertentiecampagne kun je kiezen uit verschillende advertentiedoelstellingen. Dit zijn de doelen die je wilt bereiken met je advertenties en die bepalen hoe Facebook je advertenties zal optimaliseren en aan wie ze worden getoond.

 • Merkbekendheid: Deze doelstelling is gericht op het vergroten van de merkbekendheid en het bereik van je advertenties. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en je merknaam bij hen onder de aandacht te brengen.
 • Bereik: Met deze doelstelling richt je je op het bereiken van zoveel mogelijk mensen binnen je doelgroep, zonder dat je specifieke acties van hen verwacht. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken met je advertenties.
 • Verkeer: Deze doelstelling is gericht op het genereren van meer verkeer naar je website of app. Je kunt hierbij kiezen voor het optimaliseren van je advertenties voor klikken op de link naar je website, app-installaties of app-engagement.
 • Betrokkenheid: Met deze doelstelling richt je je op het vergroten van de betrokkenheid bij je advertenties, zoals likes, reacties, shares en video views.
 • App-installaties: Met deze doelstelling richt je je op het genereren van meer installaties van je app. Je kunt hierbij kiezen voor het optimaliseren van je advertenties voor app-installaties of app-engagement.
 • Videoweergaven: Deze doelstelling is gericht op het vergroten van het aantal videoweergaven van je advertenties.
 • Leadgeneratie: Met deze doelstelling richt je je op het verzamelen van leads, bijvoorbeeld door middel van het verzamelen van contactgegevens van potentiële klanten.
 • Conversies: Met deze doelstelling richt je je op het genereren van conversies, zoals aankopen, aanmeldingen of registraties op je website. Je kunt hierbij kiezen voor het optimaliseren van je advertenties voor specifieke conversiedoelen.
 • Winkelverkeer: Deze doelstelling is gericht op het genereren van verkeer naar je fysieke winkel of filiaal.
 • Catalogus verkopen: Met deze doelstelling richt je je op het promoten van producten uit je catalogus en het genereren van verkopen. 

Bereik je doelgroep op de meest effectieve manier mogelijk en ontdek de voordelen van Facebook adverteren! Vergroot je merkbekendheid, verhoog je omzet en stimuleer de betrokkenheid bij jouw publiek met behulp van geavanceerde targetingopties en aantrekkelijke advertentieformats. Krijg inzicht in je doelgroep en gebruik dit om je advertenties aan te passen en meer resultaat te behalen. Met Facebook adverteren kun je jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tillen en jouw concurrentie voorblijven. Ontdek vandaag nog hoe Facebook adverteren jouw bedrijf kan laten groeien! 

Lars Wonnink Staand

Start met Facebook adverteren!

Bel Lars 06 53 720 716 of Stuur een e-mail