Adverteren met Microsoft Ads? Bing!

Wil jij ook bovenaan in Bing komen? Net zoals je dat al bij Google Ads bent! Zorg ervoor dat jouw merk écht overal bovenaan komt te staan!

De voordelen van Microsoft Ads

Wil jij starten met adverteren op Microsoft Ads? Of ben jij al aan het adverteren maar zie je nog niet de gewenste resultaten?

 • Groot bereik met meerdere zoekmachines
 • Lagere kosten door minder concurrentie
 • Dezelfde targeting methodes 
 • Hogere kwaliteit websitebezoekers
 • Dé zoekmachine met ChatGPT!

Onze succesvolle Microsoft Ads cases

Start met de gratis Microsoft Ads quickscan!

Zet jij Microsoft al in? Indien ja, vraag dan nu de gratis quickscan aan. Kom erachter of jij al de meest recente best practices toepast en of je het maximale eruit haalt. Ontdek het met de quickscan!

 • Welke zoekwoorden genereren de meeste klikken en conversies?
 • Wat is je click-through-rate(CTR) en conversieratio?
 • Worden de laatste best practices toegepast?
 • Wat zijn je kosten per lead/bestelling?
 • Wat is je Return-on-ad-Spend (ROAS)?
 • Maak je gebruik van de juiste targeting?

Blijf doorgroeien met Microsoft Ads!

Als je wilt blijven groeien als bedrijf of organisatie, is het van cruciaal belang om je marketingstrategie voortdurend te verbeteren en te optimaliseren. En een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door Microsoft Ads toe te passen in je online marketing. 

Microsoft Ads biedt een breed scala aan krachtige tools en functies die je kunnen helpen je merk te promoten en meer klanten aan te trekken. Met gerichte advertenties die worden weergegeven aan gebruikers die actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten, kun je ervoor zorgen dat jouw merk de aandacht krijgt die het verdient en dat je jouw doelgroep op een efficiënte manier bereikt. 

Of je nu net begint of al een gevestigde naam bent, Microsoft Ads biedt alles wat je nodig hebt om te blijven groeien en te gedijen in een steeds competitievere online markt.

Hoeveel kost adverteren via Microsoft Ads?

De kosten van adverteren via Microsoft Ads kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de biedingsstrategie, het type advertentie, de doelgroep en de concurrentie.

Het bieden op zoekwoorden kan bijvoorbeeld variëren van enkele centen tot enkele euro's per klik, afhankelijk van de relevantie van het zoekwoord, de concurrentie en de advertentiepositie. En er is geen vastgesteld minimumbedrag om te starten met adverteren.

Wat is het verschil tussen Microsoft Ads en Google Ads?

Microsoft Ads en Google Ads zijn beide online advertentieplatforms waarmee adverteerders advertenties kunnen weergeven op zoekmachines, websites en apps. Hoewel ze vergelijkbare doelen hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen beide platforms. Het verschil in demografie is daarbij een goed voorbeeld.

Microsoft Ads heeft een demografie die vaak verschilt van Google Ads. Microsoft's zoekmachine, Bing, is bijvoorbeeld populairder bij een ouder publiek en kan beter werken voor adverteerders die zich richten op B2B-markten.

Heeft Microsoft Ads ook een Grants programma?

Ja, Microsoft Ads heeft ook een Grants-programma, vergelijkbaar met Google Ad Grants. Het programma heet 'Ads for Social Impact' en is bedoeld voor non-profitorganisaties die in aanmerking komen voor een advertentiebudget van maximaal $ 3.000 per maand.

Met het Grants-programma kunnen non-profitorganisaties gratis adverteren op Microsoft Ads en hun boodschap verspreiden om hun doelgroep te bereiken en donaties te werven.

Kan ik dezelfde advertenties gebruiken voor zowel Microsoft Ads als Google Ads?

In de meeste gevallen is het mogelijk om dezelfde advertenties te gebruiken voor zowel Microsoft Ads als Google Ads, vooral als het gaat om zoeknetwerk advertenties. Dit komt omdat de structuur van beide advertentieplatforms vergelijkbaar is en vergelijkbare zoekwoorden, advertentieteksten en bestemmingspagina's gebruiken op beide platforms.

Maar het is belangrijk om rekening te houden met de verschillen tussen beide platforms en om de advertenties te optimaliseren voor elk platform afzonderlijk.

Welke soorten advertenties zijn beschikbaar op Microsoft Ads?

 • Zoekadvertenties: deze advertenties worden weergegeven op de zoekresultatenpagina's van Bing en andere Microsoft-zoekpartners. Ze bevatten gewoonlijk een korte kop, beschrijvende tekst en een zichtbare URL.
 • Shopping-advertenties: deze advertenties worden weergegeven in de Bing Shopping-resultaten. Ze bevatten afbeeldingen van producten, prijzen en de naam van jouw winkel.
 • Display-advertenties: deze advertenties worden weergegeven op verschillende websites en apps binnen het Microsoft Audience Network. Ze kunnen tekst, afbeeldingen en video's bevatten en worden getarget op basis van demografische gegevens, interesses en zoekopdrachten.
 • LinkedIn-advertenties: Microsoft Ads biedt de mogelijkheid om advertenties te plaatsen op LinkedIn, wat vooral handig is voor B2B-marketing. Deze advertenties kunnen worden gericht op basis van functietitel, bedrijfsomvang en branche.
 • Video-advertenties: Microsoft Ads biedt ook de mogelijkheid om video-advertenties weer te geven op sites zoals MSN, Outlook en Skype. Dit type advertentie kan vooral effectief zijn voor het vergroten van merkbekendheid en het bereiken van nieuwe doelgroepen.

Waarom Microsoft en niet Google Ads?

Microsoft Ads heeft verschillende kenmerken die het uniek en anders maken dan Google Ads. Zo is er minder concurrentie dan bij Google Ads, waardoor de kosten per klik (CPC) doorgaans lager zijn. Dit kan vooral gunstig zijn voor adverteerders met een beperkt budget.

Het publiek van Microsoft is anders dan dat van Google, en dit kan een voordeel zijn voor adverteerders. Bing, de zoekmachine van Microsoft, heeft bijvoorbeeld een hoger percentage gebruikers in bepaalde leeftijdsgroepen en in bepaalde regio's dan Google. 

Bovendien biedt Microsoft Ads toegang tot LinkedIn, waardoor je een professioneler en zakelijker publiek kunt bereiken.

Certificering

Als Microsoft Advertising Partner hebben wij uitgebreide kennis en expertise op het gebied van adverteren op het Microsoft Ads platform. Wij zijn trots op onze certificering als officiële partner en willen je graag helpen om jouw campagnes te optimaliseren en betere resultaten te behalen.

Bovendien hebben we toegang tot exclusieve tools en middelen van Microsoft Advertising, waarmee we jouw campagnes nog beter kunnen afstemmen op je doelgroep. En als jouw partner staan we altijd voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen voor jouw campagnes.

MACP_Badge

Conclusie

Laat ons je helpen om het meeste uit jouw Microsoft Ads campagnes te halen. Als gecertificeerde partner hebben wij de kennis en ervaring om je te helpen jouw doelen te bereiken en jouw bedrijf of organisatie te laten groeien.

Lars Wonnink Staand

Onze professionals helpen we je op weg!

Bel Lars 06 53 72 07 16 of Stuur een e-mail