Online autoriteit door linkbuilding

Wil jij dat jouw website meer online autoriteit krijgt? Start dan linkbuilding!

De voordelen van linkbuilding

Zet jij linkbuilding nog niet in voor het verkrijgen van relevante, waardevolle backlinks? Dan loop je deze voordelen mis:

  • Verhoging van je zichtbaarheid
  • Jouw website krijgt een verbeterde reputatie
  • Verbeterde positie in zoekmachine rankings
  • Betere gebruikerservaring op je website
  • Zowel korte als lange termijn voordelen

Ontdek onze gratis backlink audit

Ben jij benieuwd welke websites naar jou verwijzen? En hoe de kwaliteit van deze links is? Ontdek het met onze gratis backlink audit! 

  • Hoe zit het met de online zichtbaarheid van je organisatie? 
  • Op welke platformen word je benoemd?
  • Hoeveel websites verwijzen naar jouw domein?
  • Wat zijn de authoriteitscores van deze websites?

Boost je online vindbaarheid

Linkbuilding is een belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie, oftewel search engine optimization (SEO), waarbij je links naar jouw website verkrijgt vanaf andere websites. Het gaat erom hoogwaardige backlinks te verkrijgen van relevante websites die jouw website autoriteit en geloofwaardigheid geven in de ogen van zoekmachines zoals Google.

Hoewel linkbuilding een belangrijke rol speelt in de SEO-strategie, gaat het bij linkbuilding niet alleen om het verkrijgen van zoveel mogelijk backlinks. Het gaat erom kwalitatief hoogwaardige backlinks te verkrijgen van betrouwbare en relevante websites die passen bij jouw niche en doelgroep. Je maakt Google nog blijer als de linkende sites al een hoge positie hebben opgebouwd in de zoekmachines. Dit kan jouw zoekmachine resultaten verbeteren en meer verkeer naar jouw website brengen.

Een goede linkbuilding strategie vereist het uitvoeren van een grondige analyse van jouw website en jouw concurrenten om te bepalen welke websites relevant zijn om backlinks van te verkrijgen. Hierbij moet je goed opletten op welke zoekwoorden je wilt focussen. Het vereist ook het opbouwen van relaties met andere website-eigenaren om de kans op het verkrijgen van backlinks te vergroten. Door het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige backlinks kan jouw website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines verschijnen en meer verkeer genereren. Je wordt dan door Google als een autoriteit in je niche gezien.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een SEO-techniek waarbij je links naar jouw website probeert te krijgen van andere websites. Deze links fungeren als een signaal voor zoekmachines dat jouw website waardevol en relevant is voor gebruikers, waardoor de zoekmachine rankings van jouw website kunnen verbeteren.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding is belangrijk omdat het een belangrijk signaal is voor zoekmachines dat jouw website relevant en betrouwbaar is. Dit kan leiden tot verbeterde zoekmachine rankings, meer verkeer naar jouw website en een betere reputatie.

Hoe krijg ik links naar mijn website?

Er zijn verschillende manieren om links naar jouw website te krijgen, zoals gastbloggen, linkruil, vermeldingen op sociale media en het maken van waardevolle inhoud die andere websites willen delen. Het is belangrijk om links te krijgen van relevante en betrouwbare websites die een goede reputatie hebben in jouw niche.

Welke factoren bepalen bij linkbuilding de kwaliteit van de link?

In linkbuilding is niet elke link even waardevol. De waarde van een link kan variëren op basis van verschillende factoren. In linkbuilding is het belangrijk om links te verkrijgen van relevante en autoritaire websites, met een natuurlijke en relevante link tekst, en geplaatst op een natuurlijke manier binnen de hoofdtekst van een pagina. Door te werken aan deze factoren kan je waardevolle links voor jouw website verkrijgen die bijdragen aan een hogere ranking in zoekmachines.

Is linkbuilding veilig?

Linkbuilding kan veilig zijn zolang het op een natuurlijke en ethische manier gebeurt. Het is belangrijk om geen spammy links te krijgen of te betalen voor links, omdat dit kan leiden tot een penalty van zoekmachines en jouw zoekmachine rankings kan schaden.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie van linkbuilding?

Het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet van linkbuilding, omdat het tijd kost om links te krijgen en omdat het effect van links op zoekmachine rankings niet onmiddellijk merkbaar is. Het kan enkele maanden duren voordat je verbeterde zoekmachine rankings en meer verkeer naar jouw website ziet als gevolg van linkbuilding.

Val niet in de kuil

We zien regelmatig dezelfde valkuilen terugkomen bij linkbuilding.

Een belangrijk aspect waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat linkbuilden een doorlopend proces is. Het is geen tijdelijke campagne van 2 maanden; je moet er mee bezig blijven om resultaat te kunnen en blijven boeken. Het vraagt om een flinke tijdsinvestering, maar wel eentje die op de lange termijn loont! Zoekmachines zijn namelijk een stabiel marketingkanaal en niet zo vluchtig als bijvoorbeeld Facebook. Bovendien zijn de websitebezoeken via SEO gratis! Wij snappen dat je wellicht deze tijdsinvestering niet kan realiseren, laat ons je helpen!

Een andere valkuil zijn honderden of duizenden inkomende links van irrelevante of lage kwaliteit websites. Deze zijn vaak gekocht vanuit verouderde linkbuildingtechnieken. Zoals eerder aangegeven maak je Google hier niet blij mee. Sterker nog, je kunt zelfs een penalty van Google krijgen! In het ergste geval wordt jouw website dan verwijderd uit de zoekresultaten. En dan ben je verder van huis. Zorg dus dat je jouw zaakjes – of in dit geval linkjes – op orde hebt. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste linkbuildingstrategieën en technieken. Hiermee voorkomen wij deze veelgemaakte fout.

Interne en externe linkbuilding

Op deze pagina hebben we het voornamelijk over externe linkbuilding gehad, maar interne linkbuilding is ook van belang.

Interne linkbuilding verwijst naar het plaatsen van links binnen de content van jouw eigen website die naar andere pagina's op dezelfde website verwijzen. Dit helpt zoekmachines om de structuur van jouw website te begrijpen en kan ook helpen om de autoriteit van de pagina's op jouw website te vergroten. Bovendien maakt het de navigatie binnen je website makkelijker voor je (potentiële) klanten waardoor ze langer op je website blijven en meer pagina’s bezoeken.

Externe linkbuilding verwijst juist naar het verkrijgen van links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Externe linkbuilding is belangrijk omdat zoekmachines de kwaliteit en relevantie van deze externe links gebruiken om de autoriteit van jouw website te beoordelen en om te bepalen hoe hoog jouw website moet worden gerangschikt in zoekresultaten.

Kort gezegd is het belangrijk om zowel interne als externe linkbuilding te implementeren in jouw SEO-strategie om zoekmachines te helpen de autoriteit van jouw website te begrijpen en de rankings van jouw website te verbeteren.

Maatwerk

Boost jouw website autoriteit, vergroot jouw online zichtbaarheid en verhoog jouw zoekmachine rankings met onze professionele linkbuilding diensten. Verkrijg hoogwaardige backlinks en genereer meer verkeer naar jouw website! Met linkbuilding zorgen we ervoor dat meer (kwalitatieve) websites naar jouw website gaan verwijzen. Gevolg: je wordt steeds beter gevonden en ook je campagnes leveren meer rendement op.

Een one-size-fits-all-aanpak bestaat niet! Linkbuilden is echt een kwestie van maatwerk. Wij kijken voor elke klant welke links relevant zijn en onderhandelen namens jou om deze backlinks te verkrijgen.

Heb jij een lange adem en ben je er klaar voor om maximaal zichtbaar te zijn met jouw website? Laat ons dan aan de slag gaan met jouw linkbuiding!

Lars Wonnink Staand

Leg nu de link!

Bel Lars 06 53 720 716 of Stuur een e-mail