Laat social media voor je werken

Wil jij als organisatie meer mensen bereiken met interessante content op social media en ze triggeren om door te klikken naar jouw site? Start dan met social media marketing!

De voordelen van social media marketing

Zet jij social media nog niet in om je klant of potentiële werknemer te bereiken? Met slimme strategieën breng je jouw boodschap bij je doelgroep!  

 • Bevorderen van klantenloyaliteit
 • Vergroten van merkbekendheid
 • Meer verkeer naar je website genereren
 • Tegen lage of geen kosten je boodschap verspreiden
 • Zowel voor corporate als employer brand in te zetten

Onze succesvolle social media marketing cases

Vraag de gratis social media marketing scan aan

Zet jij al social media marketing in om je doelgroepen te bereiken? Maar krijg je geen volgers of leads? Ontdek het dan met de scan!

 • Hoe zit het met de online zichtbaarheid van je organisatie?
 • Plaats je consistent op je social media pagina’s?
 • Op welke platformen worden je berichten uitgezet?
 • Raakt je content de doelgroep?
 • Is je organisatie overtuigend en onderscheidend genoeg?
 • Maak je gebruik van verschillende content- en verspreidingsopties die de platformen bieden?

Let’s get social

Social media marketing gaat om het gebruik van sociale mediaplatforms om je merk, producten of diensten te promoten en je doelgroep te bereiken en betrokken te houden. Het gaat om de content creatie en verspreiding, zowel organisch als betaald, van waardevolle content op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en YouTube om je merk op te bouwen, je online aanwezigheid te vergroten en je doelgroep te betrekken bij je merk.

Bij social media marketing draait het om het opbouwen van een gemeenschap van trouwe volgers en fans die zich betrokken voelen bij je merk en die je vertrouwen. Dus, mensen overtuigen om ambassadeurs van je merk te worden. Het gaat ook om het gebruik van sociale media als een kanaal om met je doelgroep te communiceren, feedback te krijgen, en om je merk en je producten of diensten te promoten.

Het is belangrijk om een effectieve social media strategie te ontwikkelen, die zich richt op de doelgroep, inhoud, planning, en het meten van de resultaten. Door het gebruik van analytische tools, zoals social media statistieken en het volgen van de betrokkenheid en interactie van je doelgroep, kun je je strategie optimaliseren en ervoor zorgen dat je sociale media marketingcampagne effectief is.

Hoe kan ik mijn doelgroep bereiken via sociale media?

Door je doelgroep te identificeren en te begrijpen welke platforms zij gebruiken en welk type content ze graag bekijken en delen. Vervolgens kun je je content optimaliseren en promoten om je doelgroep te bereiken.

Hoe kan ik de ROI (Return on Investment) van mijn sociale media marketing meten?

Door het bijhouden van statistieken zoals betrokkenheid, bereik, verkeer en conversies. Door deze gegevens te analyseren en te vergelijken met de kosten van je campagnes, kun je de ROI van je sociale media marketing meten.

Welke sociale mediaplatforms moet ik gebruiken voor mijn bedrijf?

Dat hangt af van jouw doelgroep en het type bedrijf dat je hebt. Over het algemeen zijn Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en YouTube de meest populaire sociale mediaplatforms voor bedrijven. Met verschillende platformen kun je verschillende doelgroepen van je bedrijf aanspreken.

Hoe kan ik mijn merk opbouwen en mijn aanwezigheid op sociale media vergroten?

Door een consistente, waardevolle en relevante content strategie te implementeren die aansluit bij je doelgroep en je merkboodschap. Promoot je content via betaalde en organische kanalen en neem deel aan relevante gesprekken in je branche.

Hoe kan ik een effectieve sociale media strategie opzetten en implementeren?

Door te beginnen met het definiëren van je doelen, doelgroep en het type content dat je wil maken. Maak vervolgens een contentkalender en plan je inhoud in, gebruik sociale media tools om je berichten te plannen en te analyseren en pas je strategie aan op basis van de resultaten. Blijf ook op de hoogte van trends en updates in de sociale media wereld om je strategie up-to-date te houden.

De keuze is reuze

Er zijn verschillende vormen van sociale media marketing die je kunt gebruiken om je merk te promoten en jouw doelgroep te bereiken en te betrekken. Meestal wordt er een mix van verschillende kanalen ingezet om de doelgroepen te bereiken. Binnen de verschillende sociale media kanalen kan je kiezen tussen het delen van organische content, betaalde content of een combinatie van beide. 

Organische posts op sociale media (contentmarketing

Contentmarketing via sociale media is een strategie waarbij je gratis waardevolle en relevante content deelt op sociale media om de doelgroep te betrekken, te informeren en te overtuigen. Dit kan op platformen zoals LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Snapchat en Pinterest. Het doel is om de merkbekendheid te vergroten, het publiek op te bouwen en de betrokkenheid te verhogen door middel van waardevolle en nuttige inhoud.

Facebook ads

Facebook adverteren is betaalde sociale media marketing via advertenties op het Facebook platform om je doelgroep te bereiken en betrekken. Deze worden getoond in bijvoorbeeld de tijdlijn en Facebook Marketplace. Met Facebook-advertenties kun je je bereik vergroten, jouw merkbekendheid verhogen en meer leads genereren voor jouw bedrijf.

Envida jobmarketing eindhoven

Instagram ads

Instagram adverteren is betaalde sociale media marketing waarmee je je doelgroep kunt bereiken en betrekken via advertenties op het Instagram platform. Hierbij ligt de focus op het visuele aspect van je advertentie. Met Instagram-advertenties kun je je merkbekendheid vergroten, meer verkeer naar je website genereren en je producten en diensten promoten.

Instagram advertentie van HAP Oost Brabant

LinkedIn ads

LinkedIn adverteren is betaalde sociale media marketing waarmee je je doelgroep kunt bereiken en betrekken via LinkedIn-advertenties. Met LinkedIn-advertenties kun je je zakelijke netwerk vergroten, meer leads genereren voor jouw bedrijf en jouw merk positioneren als een thought leader in je branche.

LinkedIn advertentie van Jaga.

YouTube ads

YouTube adverteren is betaalde sociale media marketing waarmee je je doelgroep kunt bereiken en betrekken via videoadvertenties op het YouTube-platform. Met YouTube-advertenties kun je merkbekendheid vergroten, je producten en diensten promoten en meer verkeer naar je website genereren.

Jouw medewerkers als influencers!

Bedrijven zouden hun personeel steeds meer als influencers moeten zien. Mensen vertrouwen mensen eerder dan bedrijven! Daardoor is er meer vertrouwen in het sociale netwerk van vrienden en collega’s dan op betaalde campagnes en digitale advertenties.

Social Reach Optimization (SRO) maakt gebruik van de kracht van authentieke content en betrokken werknemers op social media, om hun bedrijfsdoelstellingen te behalen. Wij kunnen je daarbij helpen samen met het platform Apostle Social. De combinatie van een sterke SRO strategie, bijbehorende software om content te verzamelen, te plannen en te delen, en de eenvoudige implementatie binnen je organisatie zal de zichtbaarheid van je merk snel verhogen.

Conclusie

Een sociale media strategie wordt logisch als je weet welk verhaal je als merk wil vertellen. Ga het gesprek aan met je doelgroep via deze interactieve kanalen.

Ontdek de kracht van sociale media marketing - Verhoog je merkbekendheid, vergroot je bereik en betrek je doelgroep met onze strategieën en expertise. Maak vandaag nog impact op sociale media en maak van jouw bedrijf een online succesverhaal!

Alex Abrahams

Laten we socializen!

Bel Alex 06 45 44 01 02 of Stuur een e-mail