Jobmarketing 
voor Bedrijven
in Eindhoven

Wil jij als bedrijf in Eindhoven of omstreken meer sollicitanten werven voor je openstaande functies? Begin dan met slimme jobmarketing!

De voordelen van jobmarketing

Ben je als organisatie gevestigd in regio Eindhoven? Zet je jobmarketing nog niet in om het beste talent te werven? Met een slimme wervingsstrategie en jobmarketing  kun je er voor zorgen dat je vacatures de juiste kandidaten bereiken!

 • Het beste talent aantrekken
 • Verhoogde kwaliteit van sollicitanten
 • Je wervingstijd verkorten
 • Aanzienlijk lagere wervingskosten per vacature
 • Bereikt zowel actieve als potentiële werkzoekenden

Onze succesvolle jobmarketing cases

Meld je aan voor de kosteloze jobmarketing scan

Maak jij al gebruik van jobmarketing in Oost Brabant om nieuwe teamleden aan te trekken, maar blijft die ene vacature onvervuld? Gebruik dan de scan om erachter te komen!

 • Hoe is de online zichtbaarheid van je bedrijf?
 • Op welke platformen worden jouw vacatures gepresenteerd?
 • Bereiken jouw vacature teksten de juiste kandidaat?
 • Ben je als organisatie voldoende geloofwaardig en onderscheidend genoeg?
 • Is je wervingsproces doeltreffend en effectief genoeg?
 • Wat zijn de gemiddelde kosten per sollicitant?

Verbeter je Job marketing in regio Eindhoven

Bij jobmarketing wordt vaak gedacht dat het gaat om het schrijven van een goede functieomschrijving en het plaatsen van advertenties op vacaturesites. Dit is verleden tijd. Je moet je doelgroep op het juiste moment bereiken en bovendien overtuigen van jouw organisatie! 

Onze aanpak is altijd gebaseerd op het grote geheel. We hanteren altijd een strategische aanpak en zorgen ervoor dat u zich als werkgever onderscheidt van uw concurrenten door verschillende marketingtechnieken en-kanalen in te zetten om de aandacht van huidige en potentiële werknemers. 

Jobmarketing omvat een breed scala aan activiteiten en maakt integraal deel uit van uw algemene employer brand. Er wordt zelfs nagedacht over hoe je ongeschikte kandidaten op een positieve manier benadert, zodat zij je werkgeversmerk niet negatief beïnvloeden. 

Is jouw uitdaging breder dan alleen openstaande vacatures? Samen met tekstbureau Door Lotje Getikt hebben we een aanpak ontwikkeld waarmee we samen met jouw organisatie jullie eigen Employer Brand creëren: ABDLG! 

Wat is jobmarketing en waarom is het belangrijk?

Jobmarketing verwijst naar de strategieën en technieken die worden gebruikt om werkgevers te helpen bij het werven en behouden van getalenteerde medewerkers. Ook wel eens recruitment marketing genoemd. Het is belangrijk omdat het kan helpen bij het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten, het verminderen wervingstijd en kosten, Versterking van de employer brand, het verbeteren van de kwaliteit van kandidaten en het behoud van werknemers kan verhogen.

Welke kanalen zijn geschikt voor het promoten van mijn vacatures?

Er bestaan diverse online en offline kanalen waarmee je jouw vacatures kunt adverteren, waaronder sociale media, vacaturesites, jouw eigen (werkenbij) website, netwerkevenementen, banenbeurzen, en nog veel meer mogelijkheden. Het is van belang om te bepalen welke kanalen het meest effectief zijn voor jouw specifieke doelgroep en om doelgerichte berichten te creëren die aantrekkelijk zijn voor de juiste kandidaten. 

Hoe kun je je Employer brand versterken?

Je kunt je employer brand versterken door een positief beeld van je organisatie te creëren en over de voordelen en bedrijfscultuur te communiceren. Laat ook betrokkenheid zien bij de gemeenschap en organiseer evenementen om jouw organisatie te promoten. Door een duidelijke en consistente boodschap te communiceren, bouw je een krachtig employer brand op dat aantrekkelijk is voor potentiële kandidaten. 

Hoe verbeter ik de kwaliteit van sollicitanten?

Om de kwaliteit van sollicitanten te verbeteren, Dien je doelgerichte berichten te maken die de juiste kandidaten aanspreken. Maak vervolgens gerichte advertenties waar jouw doelgroep het meeste actief is. Door over je waarden en bedrijfscultuur te communiceren, trek je kandidaten aan die beter passen bij jouw organisatie en meer kans hebben op succes in de desbetreffende functie. 

Hoe vergroot ik de verbondenheid en loyaliteit van medewerkers?

 Vergroot de verbondenheid en loyaliteit van medewerkers door een positieve bedrijfscultuur te creëren en te communiceren over de waarden en doelstellingen van jouw organisatie. Betrek medewerkers ook bij je besluitvorming en bied ontwikkelingsmogelijkheden aan. Door serieus aandacht te besteden aan de behoeften en wensen van medewerkers, kun je hun betrokkenheid en loyaliteit vergroten. 

Hoe verminder ik mijn recruitmentkosten?

Je vermindert jouw recruitmentkosten door gebruik te maken van gratis kanalen zoals jobboards en sociale media om vacatures te delen. Vereenvoudig het wervingsproces voor efficiëntie en snellere communicatie. Sta werknemers toe om potentiële kandidaten aan te brengen, dit vergroot de betrokkenheid met jouw bedrijf. Automatiseer taken met recruitmentsoftware voor tijdsbesparing en betere kandidaten. Je kunt ook een talentpool bijhouden van sollicitanten die eerder hebben gesolliciteerd. 

Wat onderscheidt jobmarketing van employer branding?

Zowel jobmarketing als employer branding hebben als doel talent aan te trekken, maar ze belichten verschillende facetten van het wervingsproces. 

Jobmarketing concentreert zich meer op het promoten van specifieke vacatures binnen een organisatie. Het doel is om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande posities en hen te overtuigen te solliciteren. Dit kan plaatsvinden via advertenties op vacaturesites, sociale media, e-mailcampagnes en andere wervingsinitiatieven. 

Aan de andere kant richt employer branding zich op het opbouwen en promoten van jouw werkgeversmerk. Het beoogt een positief imago te creëren waardoor de organisatie attractiever wordt voor potentiële kandidaten. Dit kan bereikt worden door een aantrekkelijke bedrijfscultuur te ontwikkelen, te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé en tijd te besteden aan sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. 

In essentie, terwijl jobmarketing gericht is op de promotie van specifieke vacatures, richt employer branding zich op het bouwen van een sterk werkgeversmerk om zo talent aan te trekken en aan de andere kant te behouden. 

Solliciteer in minder dan 1 minuut!

Ben je nieuwsgierig geworden over jobmarketing in Zuid-oost Brabant en hoe dit kan bijdragen aan het aantrekken van het meest geschikte talent voor jouw bedrijf? 
Als specialisten van employer branding gevestigd in Eindhoven blijven wij op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Jobmarketing en werving. We staan klaar om al jouw vragen over persooneelswerving te beantwoorden. 
Als je geïntereseerd bent in het optimaliseren van uw persooneelswerving en het versterken van je werkgeversmerk, Neem dan contact met ons op! 
Wij zijn er altijd om te assisteren, en samen kunnen we de meest effectieve strategie voor jouw organisatie verkennen! 

Envida baan in 1 dag
Lars Wonnink

Solliciteer ook voor betere kandidaten!

Bel Lars 06 53 720 716 of Stuur een e-mail