Jaga

Een kleine koerswijziging met grote impact

Arthur & Brent was gevraagd om een strategisch advies te ontwikkelen om de doelgroepen van Jaga beter te bereiken. Ook bieden we brede ondersteuning in de uitvoering van hun marketing- en communicatiestrategie, zoals de online marketingcampagnes.

JAGA header (1)

De vraag

  • Het ontwikkelen van een strategisch advies om de doelgroepen van Jaga beter te bereiken
  • Brede ondersteuning in de uitvoering van hun marketing- en communicatiestrategie, zoals de online marketingcampagnes

De opdrachtgever

Al ruim 50 jaar levert Jaga Climate Designers nieuwe producten en concepten binnen de verwarmingswereld. Daarbij wordt niet alleen vanuit technisch oogpunt geredeneerd, ook de esthetische waarde van producten en duurzaamheid staan bij Jaga hoog in het vaandel. Met 500 medewerkers is Jaga actief in meer dan 40 landen en wordt er ook volop geëxporteerd naar de rest van de wereld. Een innovatief en klimaatvriendelijk bedrijf met internationaal succes en een stevige positionering.

Onze aanpak

Bereik in Noord-Amerika

Om de doelgroepen van Jaga in Noord-Amerika beter te bereiken, hebben we eerst een grondige analyse gedaan van de huidige situatie en een uitgebreide klantreis opgesteld. Al vrij snel kwamen we tot de conclusie dat de huidige communicatiemiddelen – oorspronkelijk bestemd voor de Europese markt - onvoldoende waren gelokaliseerd voor de Noord-Amerikaanse markt. 

We hebben een advies opgesteld hoe de communicatiemiddelen beter afgestemd kunnen worden op de Noord-Amerikaanse markt en vernieuwen nu samen met reclamebureau De Code alle middelen. Een scherpere boodschap voor een beter bereik! 

Een schuivende rol in de klantreis

Eén van de ontwikkelingen in de markt waarin Jaga opereert, is dat de verandering in de bouwkolom. Door het opstellen van een klantreis samen met medewerkers kwamen we tot de ontdekking dat Jaga veel eerder zichtbaar en vindbaar mag zijn in de klantreis. Door Jaga oplossingen in eerder stadium te introduceren bij al in een vroeg stadium te vertellen wat Jaga kan betekenen en hoe zij zich onderscheiden, wordt er al vroeg een relatie opgebouwd met de juiste doelgroep en zal de keuze uiteindelijk sneller op Jaga vallen. 

We hebben een advies neergezet hoe Jaga dit kan aanpakken dat goed ontvangen is! Ze zijn momenteel volop bezig om het advies in de praktijk te brengen. Om de zichtbaarheid en vindbaar van Jaga verder te vergroten, helpen de online marketeers van Arthur & Brent met het opzetten, inrichten en optimaliseren van hun online marketingcampagnes bijvoorbeeld onderstaande LinkedIn campagne over de nieuwe BENG-eisen. Zo zorgen we samen dat de doelen behaald worden! 

Het resultaat tot dusver ...

Door een sterk staaltje strategisch advies, kan Jaga gericht aan de slag met het verbeteren van de communicatiemiddelen en het bereiken van de juiste doelgroepen. Uiteraard blijven we na het lanceren van de vernieuwde én nieuwe middelen de resultaten van dichtbij monitoren, zoals we dat voor de online marketingcampagnes ook doen. We houden samen de doelen voor ogen en sturen bij wanneer nodig. Want wie succesvol wil blijven, stelt zich flexibel op!

Kitty Wilgers Staand

Meer weten over deze case?

Bel Kitty 06-21838560 of Stuur een e-mail
Delen via LinkedIn