De vraag

Help ons een sterke campagne te ontwikkelen

De opdrachtgever

2 EXPO / BRABANTHALLEN 's-HERTOGENBOSCH

Tuinidee is de grootste tuinbeurs voor consumenten in Nederland. De beurs is de laatste jaren met een transformatie bezig. Een nieuwe organisatie, een nieuwe huisstijl en de inzet op inspiratie en beleving trekken nieuwe exposanten en bezoekers. Tuinidee positioneerde zich daarbij als de jaarlijkse start van het tuinseizoen. Arthur & Brent werd gevraagd om na te denken over de te voeren communicatiecampagne. Door de corporate story van de beurs verder aan te scherpen, ontstaat er richting en maakt het maken van keuzes makkelijker. 

ONZE AANPAK.

Vanwege de jarenlange ervaring van de beurs was er veel materiaal aanwezig. Samen zijn we in de doelgroepen gedoken en hebben we de customer journey’s doorlopen. Ook is er een concurrentiescan gemaakt en zijn de ambities van TuinIdee besproken. Op basis daarvan hebben we de positionering van de beurs aangescherpt. Samen met bureau De Code is deze nieuwe positionering vertaald naar een herkenbare visuele identiteit, in het verlengde van de reeds bestaande stijl. 

De uitkomst

EERST TUINIDEE

De merkessentie ‘Eerst TuinIdee’ vat het merk perfect samen. TuinIdee wil als merk aan het begin staan als het gaat om het waarmaken van tuindromen van tuin- en balkoneigenaren. Niet alleen tijdens de beurs, maar ook gedurende het hele jaar via haar TuinIdeeVoordeelpas . Parallel daaraan wil TuinIdee hét adres zijn voor producenten/kwekers om hun doelgroep te bereiken, te inspireren en te informeren, zoals bij de introductie van nieuwe innovaties richting de consument. 

Het resultaat

FOTOGRAFIE & VISUALISATIE

Op basis van de positionering is een campagnestrategie uitgewerkt voor 2020 en heeft een eerste visualisatie plaatsgevonden. Voorlopig nog op basis van stockbeelden. In de toekomst is het de bedoeling om ook een eigen fotografielijn te ontwikkelen. Een lijn die niet alleen de tuindromen van de consument laten zien, maar ook het proces om deze droom zelf te realiseren. Met TuinIdee als aanjager, inspirator en op-weg-helper. je tuindroom realiseren? Eerst Tuinidee. 

Whitepaper fusies aanvragen