Breng je merk tot leven

Een sterke positionering wordt alleen sterk, wanneer deze tot leven komt. Wanneer rationele overwegingen in emotie worden gegoten. Wanneer het merk je raakt. Het gaat daarbij niet alleen om een passend logo. Een visuele identiteit bepaalt ook je taal, je symboliek en vooral je gedrag.

Visuele identiteit, meer dan een logo

Een passende visuele identiteit versterkt de boodschap die je als merk hebt. Het maakt je merkverhaal krachtiger. Door alleen even een logo te maken, doe je je zelf en je organisatie te kort. Zeker in het digitale tijdperk waarin we leven, moet je nadenken over fotografie, stijl van film, tone-of-voice etc. En vergeet niet het gedrag van medewerkers. Je kunt nog zo’n mooi logo hebben, maar als je een medewerker aan de balie hebt zitten, die je klant niet ontvangt zoals deze het zou verwachten, dan is dat wat wordt onthouden. 

Merkidentiteit versus visuele identiteit

De termen merkidentiteit en visuele identiteit worden vaak door elkaar gehaald.

Visuele identiteit uitgelegd

Positionering als basis

Wanneer is het tijd om je merk aan te scherpen?

Zoals je bedrijf continu in beweging is, zo zou ook je merk en positionering continu moeten meebewegen. Een merk vertegenwoordigt ongeveer 15% van de waarde van je bedrijf. Net als je gebouwen, je wagenpark en je aanbod, heeft je merk onderhoud nodig.

In de praktijk, wordt een positionering herzien als deze door een grote verandering niet meer bij het bedrijf past. Bijvoorbeeld wanneer een bedrijf is gegroeid of zich op een andere doelgroep richt. Of wanneer je omzet verliest aan de concurrent, of wanneer er juist concurrentie wegvalt. Als het verhaal wat je uitdraagt op de website niet meer klopt, of als het logo op de gevel niet meer past bij de uitstraling die je voor ogen hebt.

Onze identiteit succesverhalen

Marcel Ploegmakers

Is jouw visuele identiteit ook toe aan een update? Neem contact op met Marcel

Bel Marcel 06 535 928 78 of Stuur een e-mail