Wanneer verkocht jij voor het laatst iets in een lift?

De ‘elevator pitch’. In dertig seconden vertellen wat je precies te bieden hebt, het relevant maken voor de ander én een onuitwisbare indruk achterlaten, zodat je wordt teruggebeld. Hoeveel echt goede ‘elevator pitches’ heb jij al gehoord? 

Een elevator pitch klinkt gewoon lekker; als je in dertig seconden zo kort en krachtig kunt uitleggen wat je propositie is, moet het wel een goed verhaal zijn. Toch?

Maar wat als we het omdraaien? Als je propositie écht goed is, hebt je ook geen enkele moeite om het verhaal goed over te brengen. Het gaat eerst om de inhoud, het verhaal volgt. Dat maakt de weg naar je nieuwe elevator pitch een stuk interessanter dan wanneer je alleen focus legt op de uitkomst. Welke keuzes maak je? Voor wie ben je interessant?

Er zijn ook veel bedrijven die een product of dienst aanbieden met meer diepgang of expertise dan je in 30 seconden kunt uitleggen. Als je boodschap relevant is voor je gesprekspartner, maakt het echt niet uit als meer tijd nodig hebt om uit te leggen waar je voor staat en waar je voor gaat.

Gun jezelf de tijd die nodig is. En neem de trap! 😉

Meer Arthur & Brent

WIJ ZIJN MERKSTRATEGEN.
We geloven in de kracht van een sterk merk.  Daarmee ben je onderscheidend, creëer je voorkeur en zorg je voor meer omzet.

Een sterk merk geeft energie, intern en extern.

Ons werk.

Recente reacties

    Whitepaper fusies aanvragen