NL presenteren aan 186 miljoen kijkers

Douze Points ook na 2020

De overwinning van onze Ducan Laurence in Tel Aviv is nog heerlijk aan het na sudderen. Toch richten we het vizier in Nederland al helemaal op 2020. Waar gaan we het songfestival houden? Wat gaat het kosten? Wie moet het presenteren? Diverse steden, waaronder vele Brabantse steden, hebben zich reeds gemeld als gastgemeente. Chantal Janzen en Guus Meeuwis zijn waarschijnlijk al hun Frans aan het bijspijkeren.

Welk verhaal gaan we vertellen?

Wat ik nog wil toevoegen aan deze voorbereidingen? Hoe we The Netherlands presenteren aan 186 miljoen kijkers. Inderdaad, 186 miljoen kijkers. Een unieke kans om ons prachtige land zo optimaal mogelijk aan de wereld te laten zien. Alleen al tijdens de uitzendingen zelf zijn er tenminste 41 mogelijkheden, voorafgaande aan het optreden van elke deelnemer, om het verhaal van Nederland te vertellen. Los nog van de talloze andere mogelijkheden rondom het festival. Maar welk verhaal zouden we moeten vertellen? Welke boodschap brengt ons echt verder?

Blijvende indruk van het merk The Netherlands

Het gevaar dreigt dat we geen keuze durven te maken. We doen gewoon van alles een beetje en laten vooral veel mooie toeristische plaatjes zien. Dan wordt het nog steeds een prachtig feest. Alle vertrouwen in. Maar het leven gaat daarna gewoon verder zonder dat we een blijvende indruk achterlaten van Nederland als geheel. Zonder dat we nieuwe associaties hebben gebouwd.

Keuzes maken

Het zou logisch zijn om eerst na te denken over een boodschap waar we ons land verder mee denken te helpen, voordat we keuzes maken over uitvoering.

Willen we onszelf bijvoorbeeld presenteren als dé plek voor internationaal toerisme? Dan is Amsterdam het beste boegbeeld en moeten we we vooral onze gastvrijheid en vele andere mooie te bezoeken (historische) locaties laten zien in Nederland. Onze hoofdstad wordt echter nu al overspoeld met toeristen, zodat het waarschijnlijk wijzer is om de huidige stromen af te buigen naar ander delen van Nederland en geen nieuwe toeristen te lokken.

Of we presenteren onszelf als de internationale handelsnatie en helpen onze export een handje door onze (handels)relaties met de 41 landen een podium te geven. Het zal het zeker goed doen bij de kijkers (en handelspartners) van elk land.

We kunnen ook de nadruk leggen op onze sterke innovatieve kracht, de vernieuwing laten zien in wetenschap, techniek en design. Zo laten we zien dat we in de front-line zitten van vele internationale ontwikkelingen en dat werken en investeren in onze kennis-economie zeer interessant kan zijn. Zeker een richting die voor de Brabantse steden interessant kan zijn. 

Kans grijpen

Laten we deze kans grijpen en zorgen dat de kosten van minimaal 30 miljoen euro een investering in de toekomst wordt. Dat lukt alleen met een eenduidige boodschap die doorklinkt in de gehele uitvoering (lees: locaties, presentatie en pauzeact).

Het merk The Netherlands wordt hierdoor verder verstevigd en we laden het merk met nieuwe associaties die na 2020 voor onze toekomst relevant zijn. Alleen dan plukken we uiteindelijk allemaal de vruchten van de investering in het Eurovisie Songfestival 2020.

Meer Arthur & Brent

WIJ ZIJN MERKSTRATEGEN.
We geloven in de kracht van een sterk merk.  Daarmee ben je onderscheidend, creëer je voorkeur en zorg je voor meer omzet.

Een sterk merk geeft energie, intern en extern.

Ons werk.

rebranding Ortageo

Recente reacties