stapline header tosti

Volgens Arthur & Brent

Communicatie is niet de oplossing

Door Geplaatst in - Blog op 4/12/2014 0 Opmerkingen Waarom-communicatie-rondom-je-AB-testen-net-zo-belangrijk-is-als-significantie_900_506_90_s_c1_smart_scale

Huh?, zult u misschien denken. Ja, echt waar. Regelmatig krijg ik de vraag of ik even een brieftekst of een artikeltje voor op de website wil maken. Dan kunnen we even excuses aanbieden en uitleggen wat er mis is gegaan en wat de klant nu moet doen. Of juist niet moet doen.

Te vaak wordt gekeken naar ‘communicatie’ als de oplossing. Nee! Het is slechts een middel. Een voorbeeld. Een ‘foutje’ in het computersysteem betekent niet dat we maar moeten accepteren dat ‘het systeem’ nu eenmaal twee keer dezelfde brieven uitspuugt en dat we die brieven niet kunnen tegenhouden voordat ze verzonden worden.

We moeten zorgen dat dat systeem die brieven niet zomaar uitspuugt. Of in ieder geval alle dubbele brieven eruit halen. Desnoods handmatig. Daar ligt de oplossing. Want nog een briefje extra sturen waarin we uitleggen dat de klant twee keer dezelfde brief gaat ontvangen en dat hij er eentje van ‘als niet verzonden’ kan beschouwen…. Dat geeft een fijne uitwerking op je merk…

Kortom, niet zomaar denken dat we het wel even oplossing ‘in de communicatie’. Wij gaan altijd op zoek naar de echte oorzaak en dan pas aan de oplossing werken. En dat kunnen we nog snel ook! Heeft u zo’n ‘issue’? Laat ons eens meedenken.

Brent

Er kunnen geen opmerkingen (meer) geplaatst worden.